To je to što me zanima!

Potres u Maleziji zarobio 160 penjača, najmanje jedan mrtav

Najmanje četvero planinara je ozlijeđeno, od čega dvoje ima slomljenu ruku. Dvoje vodiča smatraju se nestalima, a liječnik iz kampa javio je o jednom poginulom
Vidi originalni članak

Oko 160 penjača i planinara ostalo je zarobljeno na malezijskoj planini Mount Kinabalu na otoku Borneu nakon što je to područje u petak rano ujutro po lokalnom vremenu pogodio potres magnitude 6,0 po Richteru, javlja CNN

Najmanje četvero ljudi je ozlijeđeno, od čega dvoje ima slomljenu ruku. Dvoje vodiča smatraju se nestalima. Star Online piše kako je jedan od liječnika koji se uspio vratiti u planinarski kamp potvrdio najmanje jednu žrtvu. 

Ministar turizma malezijske države Sabah Masidi Manjun rekao je kako su planinari zapeli na planini jer su zbog podrhtavanja kamenje i stijene zatrpale planinarsku rutu. 

Spašavanje onemogućava loše vrijeme

Spašavanje helikopterima trenutačno nije opcija zbog lošeg vremena pa spasioci pokušavaju na druge načine doći do zarobljenih. Uslijed potresa oštećeno je nekoliko zgrada u gradu Ranauu koji je ujedno bio i epicentar podrhtavanja.

Mount Kinabalu, visok 4095 metara, popularno je planinarsko odredište za penjače iz cijelog svijeta. Od podrhtavanja otkinuo se i dio vrha popularno nazvanog 'Magareće uši' na Mt. Kinabalu. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Avioooon 69 05.06.2015.

    A kako li se čovjek osjeća bespomoćno kad drmne majka priroda...Brrr...

  • propala komunjara 05.06.2015.

    Milanović se nije penjao ,,šteta

Komentiraj...
Vidi sve komentare