To je to što me zanima!

Potukli se Grci i Armenci u crkvi, priveli dva svećenika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jeruzalem: Armenci su odbili zahtjev Grka da sudjeluju u ceremoniji u spomen na otkriće križa na kojem je Isus razapet. U crkvi je izbila tučnjava
Vidi originalni članak

Svećenici su se posvađali oko priprema za ceremoniju u spomen na otkriće križa na kojem je Isus bio razapet. Armenci, koji organiziraju ceremoniju, odbili su zahtjev Grka da u njoj sudjeluje i jedan njihov svećenik. Grci su stoga blokirali procesiju, što je ubrzo eskaliralo fizičkim obračunom Grka i Armenaca u jeruzalemskoj crkvi u kojoj je, prema vjerovanju, pokopan Isus. Sljedbenici su se na jednom od najsvetijih mjesta prema njihovim vjerovanjima obračunali i metalnim svijećnjacima s Isusova groba. Policajci su uspjeli razdvojiti sukobljene strane te priveli grčkog i armenskog svećenika. U tučnjavi nekoliko je ljudi zadobilo lakše ozljede. Izraelska policija nerijetko mora prekidati tučnjave pripadnika različitih vjera koje polažu pravo na tu crkvu i mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sisteract 10.11.2008.

    Kad bi oni znali o čemu govori Sveto Pismo i kad bi imali Duha Božjega, ne bi činili to što čine. A i cijela priča je vrlo smiješna i jadna. Ne bi se začudila i kad bi jednog dana \"našli\" i tijelo Spomenutoga! Toliko o poznavanju Istine!

  • Kusirica 10.11.2008.

    Dali mi ko zna reci sta je vise i grijeh?

  • marko00 10.11.2008.

    to je nerjedak događaj , reješenje je da se izbace oba svečenička reda iz te crkve , jer se ovako siguno ne pokazuje poštovanje prema religiji , sramota i zaslužuju progon iz te crkve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare