To je to što me zanima!

Potvrđeno: Pregovori Južne i Sjeverne Koreje 31. srpnja

Sjeverna i Južna Koreja 14. lipnja vodile su vojne pregovore u Panmunjomu prvi put u više od deset godina, nakon međukorejskog summita u travnju
Vidi originalni članak

Sjeverna i Južna Koreja dogovorile su se da će održati vojne pregovore u utorak, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap u petak, dok obje strane nastoje iskoristiti zatopljenje odnosa za ublažavanje napetosti. 

Vojni pregovori na razini generala održat će se u pograničnom selu Panmunjomu u demilitariziranoj zoni koja razdvaja dvije Koreje, dodaje Yonhap citirajući južnokorejsko ministarstvo obrane.

Program susreta još se ne zna. Prije ovoga susreta, dvije strane zadnje su vojne pregovore imale u lipnju.

Sjeverna i Južna Koreja 14. lipnja vodile su vojne pregovore u Panmunjomu prvi put u više od deset godina. Dvojica generala s dviju strana sastala su se dva dana nakon što je predsjednik Donald Trump najavio plan o zaustavljanju zajedničkih vježbi s Južnom Korejom.

Pregovori vođeni u demilitariziranoj zoni nadovezali su se na međukorejski summit u travnju na kojemu su se vođe dviju Koreja dogovorili ublažiti napetosti i okončati “sve neprijateljske djelatnosti”.

Pregovori su održani dva dana nakon što je Trump rekao da će zaustaviti skupe, provokativne” vojne vježbe s Južnom Korejom, nakon povijesnog summita u Singapuru sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong Unom. Trumpova mjera južnokorejske je dužnosnike uhvatila nespremne, no rekli su da je obustava vježbi potrebna dok se odvija dijalog sa Sjevernom Korejom.

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare