To je to što me zanima!

Potvrdili su: Europska tužiteljica sastala se nedavno s Turudićem

Gospođa Laptoš je prošli tjedan imala brojne sastanke s hrvatskim javnim dužnosnicima, te možemo potvrditi da se kratak kurtoazni susret s gospodinom Turudićem dogodio, rekli su
Vidi originalni članak

Europska tužiteljica Tamara Laptoš prošli tjedan u tajnosti se sastala s izabranim glavnim državnim odvjetnikom Ivanom Turudićem, objavio je tjednik Nacional u svom broju. 

Susret se, prema Nacionalovim izvorima, navodno dogodio u sjedištu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu. U istoj zgradi nalazi se i sjedište Visokog kaznenog suda na kojem Turudić još uvijek radi.

DUBINSKA ANALIZA Kako će izgledati Turudićeva kadrovska križaljka za DORH? Tko će, uopće, s njim tamo raditi

Kako je tjednik obavio susret se dogodio prošlog četvrtka, 15. veljače oko 11 ujutro. Nacional piše i kako bi umjesto prvog dojma, po kojem se može naslutiti da im Ivan Turudić kani opstruirati rad, njegova suradnja s uredom EPPO-a mogla biti bolja nego u vrijeme aktualne šefice DORH-a Zlate Hrvoj Šipek, koja je s Tamarom Laptoš bila u tihom sukobu, a rad EPPO-a otvoreno napadala.

EPPO je za N1 potvrdio da se Laptoš sastala s Turudićem.

OGLASILI SE PRIOPĆENJEM Visoki kazneni sud podnio je prijavu protiv Turdića: 'Prekršio je Kodeks sudačke etike'

- Obično ne komentiramo susrete što ih imaju naši europski tužitelji tijekom svoje misije. Gospođa Laptoš je prošli tjedan imala brojne sastanke s hrvatskim javnim dužnosnicima, te možemo potvrditi da se kratak kurtoazni susret s gospodinom Turudićem dogodio u EPPO-vom uredu u Zagrebu, na njegov prijedlog - rekli su im. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • PeroZagreb2023 20.02.2024.

    Nisu se smjeli sastati a da to nije odobrila Benčić, Grbin, Dalija Orešković, Mrak-Taritaš i ostala jugobratija!

  • Luna777 20.02.2024.

    Čini mi se da Turudić još nije stupio na dužnost, tek će u mjesecu svibnju isteči mandat Hrvoj-Šipek, pa ne vidim čemu ovi uranjeni sastanci sa njime. No, nadam se da će Turudić savjesno raditi iako ga HDZ instalirao, da neće opstruirati EPPO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare