To je to što me zanima!

'Povećanje koeficijenata sada bi stvorilo dodatne probleme'

HDZ je jasno rekao da napravimo kvalitetnu analizu, budimo sigurni da je struktura koeficijenata kvalitetno izrađena, a onda neće biti problem povećavati ih, zaključio je Horvat
Vidi originalni članak

Ministar gospodarstva Darko Horvat nakon klauzure HDZ-a o predsjedničkim izborima komentirao je štrajk u obrazovanju.

- Kada na stol stavljate svoje zahtjeve onda prvo morate u njega sami vjerovati, kada vam danas sindikati učitelja tvrde da je struktura koeficijenata nekorektna povećavati iznos takvog koeficijenta samo bi si stvarali dodatne probleme - rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat  bez preciziranja o kakvim se problemima radi, piše N1.

GRABAR KITAROVIĆ: 'Učitelji imaju pravo na štrajk, ali i djeca na obrazovanje...'

- HDZ je jasno rekao da napravimo kvalitetnu analizu, budimo sigurni da je struktura koeficijenata kvalitetno izrađena, a onda neće biti problem povećavati ih - zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovdje su važna hrvtaska djeca, mislim da ljudi koji su u prosvjeti imaju pravo tražiti veću plaću, ali nemaju pravo ugrožavati hrvatsku djecu. Bilo bi dobro da se vrate na posao i nastave dalje boriti se za svoja materijalna prava - smatra ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku sindikata i predstavnika Vlade stavovi obje strane nisu se pomaknuli jer sindikati inzistiraju na povećanju koeficijenta složenosti posla za 6,11 posto, dok Vlada i dalje ostaje pri ponudi da se na 6,12 posto povećanja osnovice svima u javnim i državnim službama doda i 4 posto povišice kroz dodatke. Tu su ponudu članovi sindikata velikom većinom odbili.

U ponedjeljak će biti 36. dan štrajka, resorno ministarstvo jučer je iznijelo i prijedlog nadoknade 15 dana nastave, ali dok ne bude dogovora sindikata i Vlade nema ni nadoknade. 

 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Aron3 30.11.2019.

    Koji koeficijent imaju svećenici, preuzvišeni, presvijetli, biskupi, župnici... vjeroučitelji...ajme koliko "pregalaca"... Tu odlazi krvljom stečena sloboda. Kako žalosno.

  • bornat 30.11.2019.

    Ti si imao investitore za Uljanik, pa za 3. maj. Rjesenje za Djuru Djakovica a sad zna sve i o koeficijentima. Blago nama s tobom.

  • fenix77 30.11.2019.

    Javljaju se veleumni članovi ZO na braniku eksibicija anwmičnog, jedino nešto se ne javljaju Lovro, Gabica, lijepa Martina...

Komentiraj...
Vidi sve komentare