To je to što me zanima!

Povijest rata HDZ-a i SDP-a kroz slogane: Kad je nastao 'Zna se' i tko je kome ukrao 'Idemo dalje'

Sjećate li se s kojim je sloganom Franjo Tuđman pobijedio na prvim izborima koji su Hrvatsku odveli u samostalnost? Tko je morao mijenjati slogane zbog plagijata? I koji stihovi su postali glavne političke poruke...
Vidi originalni članak

Izborna kampanja još nije počela, stranke još nisu smislile imena svojih koalicija i glavne poruke, ali već frcaju teške optužbe o krađi slogana. Nakon što je predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao da je su osnovali koaliciju "za bolju Hrvatsku", javio se HDZ i rekao da su ukrali slogan iz kampanje bivše predsjednice "Zajedno za bolju Hrvatsku". I sada postaje zanimljivo. Grbin je uzvratio da je Ivo Sanader ukrao od njih čuveni HDZ-ov slogan "Idemo dalje" iz 2007. godine. Ali kada je Sanader objavio taj slogan, tadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije ga optužio da ga je ukrao od SDP-a, nego od bivšeg predsjednika Srbije, pokojnog Slobodana Miloševića! 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • nec.1996 07.03.2024.

    bitni su slogani ,a nebitno je kako zivimo ,sada cemo na reklame uloziti miljune evra .

  • gliva 07.03.2024.

    političare i pelene treba redovito mijenjati!

  • johnM 07.03.2024.

    Nadam se da za 20 godina neće biti ni jednih ni drugih. Nek bude npr Most a umjesto sdp neka nova stranka od centra lijevo, bez wok hejt ideologije (možemo ne spada u to)

Komentiraj...
Vidi sve komentare