To je to što me zanima!

Povjerenica Europske komisije: 'Postoji veliki rizik terorističkih napada u EU zbog rata u Gazi'

Povjerenica je najavila da će "staviti na raspolaganje dodatnih 30 milijuna eura za zaštitu, primjerice, sakralnih objekata"
Vidi originalni članak

Europska unija trenutno je suočena s povećanim rizikom od terorizma zbog rata u Gazi, rekla je u utorak povjerenica Europske komisije za unutarnje poslove Ylva Johansson.

"S ratom između Izraela i Hamasa i polarizacijom koju on uzrokuje u našem društvu, s nadolazećom sezonom praznika, postoji ogromni rizik od terorističkih napada u Europskoj uniji", rekla je povjerenica uoči sastanka ministara unutarnjih poslova EU-a u Bruxellesu.

PLANIRALI BIJEG Tinejdžeri u Njemačkoj planirali teroristički napad: Meta im je bio božićni sajam u Leverkusenu

Johansson se osvrnula na napad nožem u subotu u Parizu u kojem je jedan njemački turist ubijen, a dvije su osobe ozlijeđene, kao i na prethodne napade.

Povjerenica je najavila da će "staviti na raspolaganje dodatnih 30 milijuna eura za zaštitu, primjerice, sakralnih objekata".

Ministri EU-a trebali bi razgovarati o sigurnosti u bloku u svjetlu ratova na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Rasprava o šengenskom području i napredak u reformi politike o azilu i migracijama također su na dnevnom redu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Usora1 05.12.2023.

    Povjerenici, komesari i ostali birokratski moćnici mogu pokušati ali nece riješiti probleme koje je zakuhala teta Angela i njen sugovornik oland. Po pitanju migranata i po pitanju ukrajine, za ovaj drugi još se hvale kako su “kupovali” vrijeme za naoružavanje i rat protivrusa potpisujući sporazume kojih se nisu planirali pridržavati?E sad imamo milone migranata u EU i rat u Ukrajini i ne znamo kako rijesiti problem. Radišni migranti su kao kost u grlu a ukrajinci bi mogli izgubiti ne samo rat već i državu. Europa ce utonuti u recesiju iz koje nas ovi povjerenici ne znaju izvaditi. Bojim se da će se eu resetirati iz temelja i da su jedino englezi znali sto se kuha pa su je pod hitno napustili.

  • zelkan 05.12.2023.

    Bit će sve više toga u EU,a i u Hrvatskoj.Treba to zlo islama,posebno radikala spriječiti,jedini način je blokada granica i povratak tih doktora, inženjera u matične zemlje.U svemu tome glavnu riječ vodi turska,Malezija,Iran,Pakistan i ostale Muhamedove pristalice.Zabrsniti djelovanje hođs,izgradnju islamskih centara,koliko se izgradi crkvi u Aziji,Africi toliko dozvoliti u Europi.Pidrška orbanu i ostalim državama koje su uvidjele što znači islamizacija EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare