To je to što me zanima!

Povjerenstvo kaznilo Sesara, mora platiti 8000 kuna zbog Tesle. Pinjuhu kazna 40.000 kn

Boris Sesar mora platiti 8000 kuna za korištenje Tesle u službene svrhe i uzimanja naknade, a kaznili su i bivšeg načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je danas kaznilo člana uprave Zagrebačkog holdinga, Borisa Sesara, s 8.000 kuna koje mora platiti u osam rata, što mu neće biti teško s obzirom na plaću od oko 22.000 kuna. Radi se o slučaju o kojem su 24sata opsežno pisala, a to je korištenje privatnog automobila Tesla u službene svrhe za što je dobivao mjesečno 8825 kuna bruto mjesečno.

NEVJEROJATAN SLUČAJ U ZAGREBU Holding mu plaća 8800 kuna da se vozi u Tesli: 'Kroz 4 godine mandata će mu isplatiti auto'

Povjerenstvo je već zaključilo da tu naknadu ne smije primati na taj način, a sada ga je i kaznilo. Naknada je određena u paušalnom iznosu, a ne na temelju stvarnog korištenja automobila, pa je Povjerenstvo koje vodi Nataša Novaković zaključilo da se radi o nedopuštenom primitku. Inače, nakon otkrivanja slučaja i ranijeg mišljenja Povjerenstva, Sesar više ne prima naknadu.

Povjerenstvo je kaznilo sa 40.000 kuna i bivšeg načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha koji je ionako uhićen zbog brojnih pronevjera i podnio je ostavku. Povjerenstvo je utvrdilo mahom istu stvar kao i USKOK: proračunski novac je dijelio podobnim udrugama i sinovima. Kako više nije na funkciji, teško da će tih 40.000 kuna završiti u državnom proračunu.

ČUDNI SLUČAJ BORISA S. Tomaševićev čovjek ne samo da je uzeo lovu za Teslu, nego i još dvije naknade protivno zakonu!

Nema postupka protiv Jandrokovića za vrt

Povjerenstvo je odlučilo i da neće pokrenuti postupak protiv HDZ-ova predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. On je prijavljen da u svojoj imovinskoj kartici nije naveo vrt od 90 kvadrata uz svoj zagrebački stan, a također da je zatajio i dva spremišta uz isti stan.

Povjerenstvo je provjerom utvrdilo da je još 2016. godine naveo vrt u napomeni imovinske kartice, a kasnije ga je prijavio u ukupnoj površini nekretnine. Dva spremišta koja su posebno etažirana nije prijavio, ali kako se radi o malim spremištima uz stan, Povjerenstvo je zaključilo da se ne radi o prijestupu koji bi zasluživao pokretanje postupka i kaznu.

U Jandrokovićevoj imovinskoj kartici se zaista ne vide spremišta, ali u napomenama uz karticu se vidi da je naveo da uz stan ide i vrt i dva skladišna prostora.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ivanunited 10.09.2022.

    Možemo nagradio stručnjaka koji obavlja desetak funkcija istovremeno, 8000 mjesečna naknada za auto, cirkus....

  • 09.09.2022.

    Povjerenstvo……..velika stvar……zašto protiv Pinjuha ne podnesu kaznenu prijavu?

  • zrno soli u glavi 09.09.2022.

    A, jel mora i vratiti lovu koju je za to uzeo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare