To je to što me zanima!

Povjerenstvo ministricu Zlatar Violić kaznilo s 15.000 kuna

Evidentirali smo kršenje zakona. Dužnosnici ne mogu biti u vlasničkoj strukturi društva, zaključila je članica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa
Vidi originalni članak

Prva točka Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa u četvrtak bila je rasprava o ministrici kulture Zlatar Violić. Pročitali su njezino očitovanje u kojem je razjasnila situaciju, u kojoj je Kulturno vijeće za knjigu i nakladništvo koje je ona imenovala, nakladniku dvotjednika za kulturu "Zarez" "Druga strana d.o.o.", u njezinu suvlasništvu, dodijelilo 600 tisuća kuna. Zlatar Violić objasnila je kako je došavši u Ministarstvo podnijela ostavku u društvu. No, došlo je do nesporazuma s javnim bilježnikom te ministrica još neko vrijeme nije bila razriješena dužnosti, a da to nije ni znala. Ubrzo nakon što je saznala, razriješena je.

- Ministrica je to učinila iz neznanja. Bila je u zabludi - rekla je Branka Lukačević Gregić. Ministrica je na povjerenstvu zbog činjenice da je imenovala Kulturno vijeće za knjigu i nakladništvo koje je nakladniku dvotjednika za kulturu "Zarez" "Druga strana d.o.o.", u njezinu suvlasništvu, dodijelilo 600 tisuća kuna. Što se toga tiče, ministrica je pojasnila kako se i unatrag nekoliko godina ista svota novca dodjeljivala društvu. Stoga je Povjerenstvo zaključilo da pogodovanja nije bilo, ali zakon je ipak prekršen.

- Evidentirali smo kršenje zakona. Dužnosnici ne mogu biti u vlasničkoj strukturi društva - zaključila je članica Povjerenstva. Uz to, tijelo u kojem je dužnosnik ne smije sklapati poslove s društvom u kojem dužnosnik ima udjele. Zbog svega toga, Lukačević Gregić predložila je da se ministricu kazni s 15.000 kuna na pet rata. Povjerenstvo je jednoglasno prihvatilo njezin prijedlog. 


Idi na 24sata

Komentari 48

  • Živorad 21.06.2013.

    Kako jedna odrasla osoba k tome i ministrica može izgledati ovako ružno i zapušteno? Kao zadnja klošarica. Još je k tome ministrica kulture.

  • boros 21.06.2013.

    ...jbte,kod "ovakvih" i inih,uvijek je neki nesporazum...da sam ja u pitanju ili neki drugi "obicni smrtnik",kazne bi bile,u najmanju ruku na nivou ovrhe...fuj,zasto zakon nije za sve isti???

  • TomislavKatalinić 21.06.2013.

    Zlatar Violić možda ne zna da je ministrica. Možemo očekivati još puno pogrešaka "iz neznanja".

Komentiraj...
Vidi sve komentare