To je to što me zanima!

Povjerenstvo: Ministar Mario Banožić sam sebi dodijelio stan. Kaznili smo ga sa 7000 kuna

Šefica Povjerenstva Nataša Novaković rekla je kako se ministar Mario Banožić pismeno očitovao te kako je rekao da smatra da ne mora prisustvovati današnjoj sjednici jer se detaljno očitovao
Vidi originalni članak

Sastalo se Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a na dnevnom redu je bilo i odlučivanje o predmetu ministra obrane Marija Banožića i stanu kojeg je sam sebi odijelio, iako na to nije imao pravo.

- Povjerenstvo je 4. ožujka 2022. godine donijelo odluku o pokretanju postupka o odlučivanju sukoba interesa Marija Banožića. U samoj odluci povjerenstvo je utvrđivalo činjenice vezane za okolnosti gdje boravi ministrova obitelj, dobili smo podatke iz kojih je vidljivo da nikada nisu imali prebivalište ni boravište u Zagrebu - rekla je predsjednica povjerenstva Nataša Novaković.

NOVI DETALJI AFERE Banožić im unatoč dugovima dao lokale u centru Zagreba, a svi mi im plaćamo komunalije!

- Povjerenstvo je nedvojbeno utvrdilo da postoje dvije odluke, jedna je da postoji stan da bi ga koristili dužnosnici, i odluka da će jedan stan pripasti ministru Banožiću, odluke je on sam potpisao. Odlukama nije prethodila odluka nikakvog povjerenstva koje bi odlučivalo koji stan bi išao kome - dodala je Novaković.

Novaković je rekla kako se Banožić pismeno očitovao te kako je rekao da smatra da ne mora prisustvovati današnjoj sjednici jer se detaljno očitovao. Napomenula je da se slaže s time.

POGODOVANJE S LOKALIMA Imamo dokument! Banožić nije u pravu, Marić je naredio: Sve prazne nekretnine pečatite!

- Ja bih predložila da Povjerenstvo utvrdi povredu i da donese odluku da je dužnosnik povrijedio članak 7. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, odnosno da je zloporabio posebna prava i dužnosti, a u kontekstu donošenja odluka o tri stana koja su dana na korištenje dužnosnicima i odluke o korištenju stana za samog sebe predložila bih sankciju od 7.000 kuna - rekla je Novaković.

Nakon vijećanja Povjerenstvo je donijelo jednoglasnu odluku:

“Povreda članka 7.c, korištenje stana od 33 kvadrata, stavljanje tri nekretnine na korištenje dužnosnicima i odluka da će biti njemu na korištenje biti stan od 92 kvadrata. Kazna 7.000 kuna”.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • dullky 20.05.2022.

    Kakva sprdačina i šamarčina narodu žalosno je što sve to moramo trpjeti a nitko ne može ništa da poduzme kad je sve korumpirano i pokvareno

  • eva60 20.05.2022.

    Čitajući neke od komentara lijepo se može zaključiti da neke ne smetaju ovakve rabote, ali ih smeta što predsjednik ukazuje na nepravilnosti, e pa za takve: Imate li svoje JA

  • eva60 20.05.2022.

    Upravo kao narod smo ovo zaslužili

Komentiraj...
Vidi sve komentare