To je to što me zanima!

Povjerenstvo odlučuje: Koliko će oboljele djece dobiti lijek?

Sjednica Povjerenstva za lijekove održat će se u ponedjeljak, tada će struka reći svoje, odnosno koja djeca imaju indikaciju za primjenu lijeka, najavio je prošli tjedan ministar zdravstva
Vidi originalni članak

Nakon što je u četvrtak Vlada odlučila izdvojiti sredstava za nabavu lijeka za djecu oboljelu od neuroblastoma u Klaićevoj, danas zasjeda Povjerenstvo koje odlučuje koliko od sedmero malih pacijenata, kandidata za lijek, ispunjava kriterije za primjenu tog lijeka.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ranije je izjavio kako su već sada uspostavljeni kontakti s veledrogerijama koje će potom, relativno brzo, nabaviti lijek u roku pet do deset dana.

- Sjednica Povjerenstva za lijekove održat će se u ponedjeljak, tada će struka reći svoje, odnosno koja djeca imaju indikaciju za primjenu lijeka. Već sada su uspostavljeni kontakti s veledrogerijama koje će relativno brzo nabaviti lijek u roku pet do deset dana. U konkretnom slučaju, imunoterapija nije žurna terapija i tu nam ne znači ništa ni pet niti dvadeset dana  - rekao je krajem tjedna  Kujundžić.

Povjerenstvo za lijekove odlučuje treba li u određenom slučaju primijeniti neki lijek, to se pitanje ne rješava "ni ulicom niti emocijama", ponovio je ministar zdravstva.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • SandraMarkovic 26.06.2017.

    Dali se povjerenstvo sastoji od certificiranih specijalista ili od onih koji nisu zadovoljili a rade u raznim slj komisijama koje odreduju zdravstveno stadje invalida i ostalih ljudi na bolovanjima?

  • Anonimus6666 26.06.2017.

    Dakle citam komentare i svi su prepametni, od toga da sva djeca trebaju dobiti lijek do toga da je lijek glupost i da nikoga nece izlijeciti. Stvar je jednostavna da bi neko bio podoban za dobivanje lijeka mora biti u remisiji, u prijevodu privremeno izlijecen od doticnog oblika raka. Drugo vjerojatnost da ce lijek sprijeciti ponovno pojavljivanje tog oblika raka za sada je oko 10%, zbog relativno malog broja osoba koje su primile lijek i kratkog razdoblja od kada je lijek u upotrebi. Da li ga sva djeca koja su u remisiji trebaju dobiti - DA. Povecat ce im se sansa za 10% sto je puno. Da li pomaze djeci koja nisu u remisiji - NE, dakle djeca koja nisu u remisiji taj lijek ne smiju primiti jer su posljedice smrtonosne.

  • --- DAVOR --- 26.06.2017.

    Oni koji su 90-tih branili Hrvatsku i neizmjerno im hvala al su se razbahatili pa bi htjeli uči u ustav republike Hrvatske što je naravno upravo protuustavno jer ako su zakoni isti za sve onda je i ustav jednak za SVE! Za njih se samo ove godine našlo 500 milijuna kuna a 10 milijuna za smrtno bolesne se nema??!!! Izdvajanje bilo koje skupine u ustav je nedopustivo i molim vas da pokrenete to pitanje! Eto ako mogu u ustav onda mogu i tražit zakon da ako nekog ubiju kao branitelji imaju automatski oprost jer eto ipak su oni puno života spasili pa mogu ponekom i uzet život! APSURD! Da ne kažem kako imaju velike invalidnine+mirovine+besplatno liječenje,toplice+dobili stanove,dobili aute,njihove žene su im osobni asistenti i za to dobiju 3.500 a civilni invalidi imaju 1250 kn invalidnine i to je sve od "povlastica" i ako se zaposle invalidninu gube. Nije li civilni paraplegičar jenako paraplegičan? Nije li civilna slijepa osoba jednako slijepa ili amputirac jednako amputiran?? Molim vas da pokrenete diskusiju o ovoj temi! Gospon Plenki unaprijed hvala!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare