To je to što me zanima!

Povjerenstvo za kamione se opet 'častilo' uvredama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sram vas bilo Staziću, vikao je Andrija Hebrang, a po završetku sjednice mahao je oporbi i poručio članu HNS-a: Otišao si, lobotomizirao me nisi'
Vidi originalni članak

Ni sekunde ne bih dvojio i ponovno bih učinio isto, izjavio je bivši ministar obrane Berislav Rončević koji je svjedočio pred saborskim istražnim povjerenstvom koje treba rasvijetliti spornu MORH-ovu nabavu 39 kamiona tijekom njegova mandata.
- U ovom slučaju ne radi se o kriminalu već o provođenju zakona o javnoj nabavi - ustvrdio je Rončević. Ističe da se ovaj slučaj u javnosti kao tema proteže u predizborna vremena.
- Ovim slučajem se bavila državna revizija i policijski dužnosnici i ne bi trebalo raditi politički pritisak na pravosudna tijela - izjavio je.
Rončević je govorio i o izvješću generala Joze Miličevića kojim ga se tereti da je sklopio štetan posao i oštetio proračun za gotovo 15 milijuna kuna, a demantirao je generalove tvrdnje da ga je tražio da lažira izvještaj.
- Nisam imao potrebu tražiti izmjenu Miličevićeva izvješća koje je samo nezakonito - kaže Rončević pojašnjavajući da prema zakonu vojska ne može nadzirati MORH. Smatra da je nadzor motiviran politikanstvom, a pravo stanje je, ističe, utvrdila državna revizija.
- Da sam znao za taj nadzor, ja bih ga prekinuo. Ne radi svoje zaštite, nego jer je bio nezakonit - rekao je bivši ministar.
Članovi Povjerenstva ponovno su se posvađali.
- Sram vas bilo Staziću, povikao je u nekoliko navrata HDZ-ov Andrija Hebrang na čelnika istražnog Povjerenstva. Najavio je da će tražiti osnivanje istražnog povjerenstva o Stazićevom radu. Hebranga su uznemirila Stazićeva pitanja bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću tijekom njegovog svjedočenja pred povjerenstvom. SDP-ovca je zanimalo zna li Rončević tko je u vrijeme sporne nabave kamiona bio potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo. Hebrang, odgovorio je Rončević.
- Jeste li sigurni da je to ovaj isti Hebrang koji sjedi u istražnom povjerenstvu - pitao je Stazić.
- Ovo je sramota, nečuveni pokušaj insinuacije da sam u sukobu interesa - uzvratio je Hebrang.
Bivši ministar tek s jednom pauzom od 5 minuta svjedočio je pet sati. HDZ-ovci su tvrdili da je to nečovječno i predstavlja povratak na 1945. Hebrang je Staziću zbog njegovih opaski predložio da prouči bonton. Nakon što se vladajući i oporba nisu uspjeli dogovoriti da li će ba slijedećoj sjednici donijeti zaključke, Stazić je zaključio sjednicu i oporba je izašla. Hebrang im je počeo mahati, a HNS-ovcu Beusu Richemberghu poručio je: 'Otišao si, lobotomizirao me nisi.'

MESIĆ: ČUDIM SE MINISTRU, TREBAO BI BITI OZBILJNIJI
Rončević je u svjedočenju neizravno prozvao predsjednika Stjepana Mesića da je potaknuo generala Miličevića da provede nadzor u MORH-u. Šef države to je demantirao ističući da mu je već dosadilo da netko nagađa na koga je sve imao utjecaj.
- Stvarno se čudim bivšem ministru, mogao bi biti malo ozbiljniji - rekao je Mesić.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • milangirl86 05.05.2009.

    počastila bi ih rafalom

  • sablja 05.05.2009.

    Uvaženi gospodin Hebrang bio bi idealni član \"Farme\". Tek bi se tada nacija zabavljala.

  • luna2 05.05.2009.

    Pa naravno da buš tak rekel ,nema smisla reći bilo kaj drugo,e moj narode ,i dok ja razmišljam kaj da ovaj mjesec preskočim platiti ,jer je došlo proljeće i djeci treba obnovit garderobu (kupljenu u mani ) Rončevića boli ona stvar ,zaštičen ,bahat ,bez brige -a ima čak i kredita ! Da zbilja i ja se pitam ,hočemo li mi mi ikad otrijeznit???????

Komentiraj...
Vidi sve komentare