To je to što me zanima!

Povlače Schneekoppe laneno ulje: Nije sigurno za prehranu

Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika u tom ulju na njemačkom tržištu, a dio je isporučen i na naše tržište
Vidi originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u utorak o povlačenju i opozivu proizvoda Schneekoppe laneno ulje Classic, 250 ml, s rokovima uporabe 12. svibnja 2016. i 6. kolovoza 2016. te upozorilo potrošače da taj proizvod nije siguran za prehranu ljudi.

Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH4) u tom ulju na njemačkom tržištu, a dio proizvedenih količina isporučen je i na tržište Republike Hrvatske.

"Utvrđeno je da proizvod nije siguran za prehranu ljudi budući da sadrži policikličke aromatske ugljikovodike (PAH4) u koncentracijama koje prelaze najveću dopuštenu količinu propisanu Uredbom Europske komisije 1881/2006.", kaže se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Prema obavijesti zaprimljenoj od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja, distributer proizvoda, tvrtka Müller trgovina Hrvatska d.o.o., dobrovoljno je pokrenula opoziv predmetnih proizvoda, dodaje se.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • AUSSIE 15.03.2016.

    Lajt svinjska mast za jelo a to ulje za namazati daske.

  • 1234567890 15.03.2016.

    Zasto nase vrlo Ministarstvo ne objavi čajeve koji sadrze otrove!? Koga se stiti!?

  • lux. 15.03.2016.

    Bilo bi dobro kad bi ovo bio jedini takav proizvod, ali bojim se da smo mi okruženi neispravnom i štetnom hranom u puno većoj mjeri nego što smo svjesni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare