To je to što me zanima!

'Povlačimo se iz koalicije ako Turska opet obori naš avion'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ruski predsjednik upozorio je da će se Rusija povući iz koalicije koja se bori protiv ISIL-a u Siriji ako Turska ponovo obori ruski avion. Obaranje smatra činom izdaje
Vidi originalni članak

Predsjednik Rusije Vladimir Putin, nakon sastanka sa francuskim predsjednikom François Hollandeom, izrazio je nezadovoljstvo postupkom Turske, ističući da smatra da je obaranje aviona čin izdaje zemlje koju je Moskva smatrala svojim prijateljem.

Upozorio je da će se Rusija povući iz koalicije koja se bori protiv tzv. Islamske države u Siriji ukoliko Turska ponovo obori ruski avion.

Naglasio je da je Moskva spremna i dalje surađivati sa zapadnim silama u borbi protiv "zajedničkog neprijatelja Islamske države", ali da je obaranje ruskog aviona "neprihvatljivo".

Reuters

- Spremni smo surađivati s koalicijom koju predvode Sjedinjene Američke Države, ali, incidenti kao što je uništenje naše letjelice i smrt naših vojnika apsolutno su neprihvatljivi. Nastavljamo s pozicije da se nešto slično neće ponoviti ili nam, u suprotnom neće biti potrebna suradnja ni sa kim , bilo kojom koalicijom ili zemljom -  odlučan je ruski predsjednik.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava Vladimira Putina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare