To je to što me zanima!

Povukli grudnjake u kojima su pronašli otrovne tvari

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U crnim grudnjacima marke Chantelle shirt 3086 i Triumph Angel Curves pronašli su kancerogeni anilin, koji služi za bojenje odjeće i izaziva alergiju
Vidi originalni članak

Njemački časopis Ökotest poslao je na analizu 28 vrsta grudnjaka iz trgovina. U crnim grudnjacima Chantelle shirt 3086 i Triumph Angel Curves našli su tragove kancerogenog anilina. Služi za bojenje odjeće, a u većoj količini može izazvati alergijsku reakciju, visoku temperaturu i snažno lupanje srca.
- Ako anilina i ima u grudnjacima u tragovima je i nije štetan - rekla je Marija Bednjanec iz tvrtke Friva AB-Galeb, distributer Chantella za Hrvatsku. Grudnjake su ipak maknuli iz prodaje. Iz Triumpha su poručili kako ih neće povući jer se nitko nije žalio na njih te ne sadrže anilin. Iz Zavoda za javno zdravstvo tvrde kako anilin nakon obrade ne bi trebao ostajati u odjeći, a ako ga i bude, pranjem se odstranjuje. U Hrvatsku nije došlo nikakvo upozorenje iz EU na sastav  grudnjaka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • tomi12 08.04.2009.

    Ti grudnjaci nisu povučeni iz prodaje nigdje u svijetu. Zašto bi se povukli u Hrvatskoj? Da su štetni sigurno ih se više ne bi smjelo prodavati. Na takve stvari u EU se oštro i brzo reagira.

  • Crogirl 08.04.2009.

    Nece ih povuci jer se nitko nije zalio! Pa jesu li oni normalni?! Sta su zene u Hrvatskoj manje vrijedne i u manjoj opasnosti nego u drugim zemljama, ili je nebitno hoce li se razboljeti ili ne. Zar vec nema dovoljno zena koje se bore s rakom dojke u HR. Barem da su te koje kupuju tu marku dovoljno pametne i da prestanu kupovati, a ovoj guski sto je to izjavila bi trebalo dnevno davati manju dozu otrova jer joj vjerojatno ne bi stetilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare