To je to što me zanima!

Povukli mlijeko u prahu zbog salmonele: Oboljelo 26 beba

Opoziv se odnosi na stotine proizvoda mlijeka u prahu koji se izvoze i prodaju i u Velikoj Britaniji, Kini, Pakistanu i Sudanu pod brendovima Milumet, Picot i Celi
Vidi originalni članak

Francuski proizvođač mliječnih proizvoda Lactalis naredio je povlačenje svojih proizvoda za bebe zbog straha od salmonele, javlja BBC. Zdravstveni čelnici u Francuskoj rekli su kako je od početka prosinca u zemlji oboljelo 26 beba od salmonele.

Opoziv se odnosi na stotine proizvoda mlijeka u prahu koji se izvoze i prodaju i u Velikoj Britaniji, Kini, Pakistanu i Sudanu pod brendovima Milumet, Picot i Celi. 

Lactalis je jedan od vodećih svjetskih proizvođača mliječnih proizvoda, a glasnogovornik kompanije Michel Nalet rekao je kako je oko 7000 tona proizvoda možda kontaminirano, no trenutno nisu u mogućnosti reći koliko je točno od tog omjera već konzumirano i još se uvijek nalazi na tržištu. 

Vjeruju kako je izvor salmonele toranj za sušenje mlijeka u prahu u tvornici u mjestu Craon na sjeverozapadu Francuske. 

Svi proizvodi iz te tvornice od sredine veljače su povučeni, a iz kompanije su rekli kako su iz predostrožnosti svi strojevi u u tvornici dezinficirani. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tmendas 11.12.2017.

    Kako možemo očekivati da se provodi strog nadzor mesnih i ostalih prerađevina kad ne provjeravaju i ne testiraju hranu koja je namjenjena najosjetljivijoj dobnoj skupini (manje-više). U stvari, ima li što da je sigurno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare