To je to što me zanima!

Požar kod Bjelovara: Izgorjela staja i domaće životinje u njoj

Mala Ciglena: Izgorjeli su gospodarski objekti, staja i štagalj, te domaće životinje koje su bile u njima. U tijeku je očevid kojim će utvrditi uzrok izbijanja požara
Vidi originalni članak

Ne znam kako ću preživjeti ovu štetu, jer imam 70 godina i prestar sam za neki novi početak. Ostao sam bez svega, kazao nam je u srijedu Ivan Šimunović iz bjelovarskog naselja Mala Ciglena, kojemu je vatrena stihija progutala sve što je desetljećima stjecao.

Šimunović, koji živi s 10 godina starijom sestrom, je otišao u utorak na počinak oko ponoći. Nije ni čuo ni osjetio miris paljevine, koji je probudio susjedu, koja je pozvala vatrogasce i probudila Šimunoviće, oko jedan sat iza ponoći. 

Bjelovarska JVP je u 10 km udaljeno naselje stigla za 15 minuta, ali je vatra već progutala drveni štagalj. Vatrena stihija prešla je na staju u kojoj je Šimunović držao stoku i koja je također uništena. Uspjeli su spasiti samo tri tovljenika koja su opečena i pitanje je hoće li preživjeti. Dvije krave i krmača s 12 praščića su izgorjeli. Imanje nije bilo osigurano. 

Lani je Šimunoviću izgorio traktor u polju dok je orao. Kako je polje udaljeno od prometnice, kad su stigli vatrogasci traktor je u potpunosti uništen te je bačen u staro željezo. Prema vlasnikovim riječima, požar je izazvao kratki spoj. 

Uz JVP Bjelovar u gašenju su sudjelovali i DVD Prespa, Tomaš i Ciglena, koji su još oko podneva dežurali. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ledo1 08.04.2015.

    to je selo odmah do Tomaša gdje je prošle godine podmetnuto okom šest požara i na kraju su uhvatili piromana a nadam se da ga nisu pustili jer to je bio njegov način rada

  • mačkamačak 08.04.2015.

    ...brižno blago..grozno

  • kratos741 08.04.2015.

    Vjerojatno je imao prasce ili pilice pod zaruljom , zarulja explodirala ,i evo sta se dogodi.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare