To je to što me zanima!

Požar kod Solina podmetnut, na Hvaru i Brelima nepažnja

Požar u Donjoj Rupotini kod Solina izazvao je nepoznati počinitelj. Požar u Brelima skrivio je zaposlenik hotela koji je palio grane, a na Hvaru je vatru palio mještanin
Vidi originalni članak

Policija je dovršila očevid u naselju Donja Rupotina kod Solina utvrdivši kako je požar izbio nehajem ili namjernim potpaljivanjem. Izgorjelo je 110 hektara borove šume, maslinika, vinograda i niskog raslinja. Šest električnih stupova je nagorjelo, kao i kombi vozilo “Reto-centra”. Materijalna šteta je procijenjena na 200.000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja bit će podnesena kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Požar koji je buknuo u srijedu u Brelima skrivio je zaposlenik hotela “Marina”, 57-godišnji Jure R. koji je palio suhe grane. Vatra je izmakla kontroli te zahvatila okolno nisko raslinje i makiju. Kako su zaposlenici hotela odmah počeli gasiti, požar se nije proširio. 

Požar na Hvaru, u Starigradskom polju, također je buknuo zbog nepažnje mještana. Naime, Šimo M. (54) iz Vrbanja palio je biljni otpad na svom terenu, ali vatra se brzo proširila. Izgorjelo je dva hektara suhe trave. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • floyd_1 16.03.2012.

    Ljudi bi morali više paziti što, gdje i kako pale . A ove što namjerno pale , policija mora riješiti .

Komentiraj...
Vidi sve komentare