To je to što me zanima!

Lokaliziran požar na Braču, gorjelo u blizini Zlatnog rata

Vatrena stihija "preskakala" je na nekoliko mjesta iznad plaže Zlatni rat, gorjela je borova šuma, nisko raslinje, makija, a stradala je i plemenita vegetacija poput masline...
Vidi originalni članak

Lokaliziran je požar iznad plaže Zlatni Rat u Bolu na Braču koji je izbio u petak u popodnevnim satima, gasilo ga je 50 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava i dva kanadera, a izgorjelo je šest hektara borove šume i niskog raslinja.

U petak u popodnevnim satima buknuo je požar na plaži Zlatni Rat u Bolu na Braču. Na teren su izašle sve raspoložive vatrogasne snage s Brača - 50 vatrogasaca kojima su u pomoć pritekla i dva kanadera.

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar Nikola Martinić za  portal Dalmacija danas rekao je da je požar lokaliziran oko 18 sati i 15 minuta.

Vatrena stihija "preskakala" je na nekoliko mjesta iznad plaže Zlatni rat, gorjela je borova šuma, nisko raslinje, makija, a stradala je i plemenita vegetacija poput masline i vinove loze. Prema informacijama kojima zasad raspolažu izgorjela površina proteže se na šest hektara.Martinić je rekao kako su vatrogasci na terenu, te saniraju požarište.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • LANA555 08.07.2017.

    Da polit nemaju kučerine i vile na moru blizu šuma ha.

  • 07.07.2017.

    Je da je prestrašno vruće, ali sjećamo se onih čupavih godina kad je Jadran goril......... malo pripaziti pri ulasku nekih turista....

Komentiraj...
Vidi sve komentare