To je to što me zanima!

Požar pokraj Skradina i dalje gase, ostali požari su ugašeni

Požar je, podsjetimo, buknuo u nedjelju oko 13 sati. Vatra je bila zaprijetila kućama u Ićevu. Oko 15.30 sati vatreni obruč zatvorio se oko vatrogasaca iz DVD-a Skradin
Vidi originalni članak

Požar na području Bratiškovci kod Skradina i dalje se gasi, objavila je u ponedjeljak ujutro Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Požarom je zahvaćena borova šuma, a tijekom noći su na požarište poslali i vatrogasce iz Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije te vatrogasce iz Zadarske županije, ukupno 52 vatrogasca i 13 vozila.

Na požarište će poslati i pripadnike Državne intervencijske postrojbe Split i dva kanadera. 

Požar je, podsjetimo, buknuo u nedjelju oko 13 sati. Vatru su gasila u jednom trenutku četiri kanadera, Air Tractor, helikopter i 100 vatrogasaca. Vatra je bila zaprijetila kućama u Ićevu, ali su uz velike napore obranjene. Oko 15.30 sati vatreni obruč zatvorio se oko petorice vatrogasaca DVD-a Skradin u šumi kraj Bratiškovaca. Od vatre su ih spasili avioni, koje su navodili da vodom zasipaju vatrenu stihiju koja im je prijetila. Od 13 do 15 sati bili su evakuirani stanovnici iz sela Ićevo i to zbog gustog dima. 

Saniraju požarište kod Žrnovnice

Na požarištu kod mjesta Sitno Donje kod Žrnovnice, tijekom noći radilo se na sanaciji. U gašenju požara tijekom nedjelje sudjelovala su i tri kanadera te dva helikoptera. Požar je gasilo i 82 vatrogasaca i 27 vatrogasnih vozila. Požarom je zahvaćena borova šuma i trava. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • IvanDrazic 20.08.2012.

    Vatrogasci NISU bili zarobljeni to je cista izmisljotina.

  • Markoo1995 20.08.2012.

    nadam se da će ga brzo ugasiti :)

  • user_53373 20.08.2012.

    I Brođani su tamo..... sretno vatrogasci - heroji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare