To je to što me zanima!

Požar raslinja izvan kontrole, tisuće ljudi napustile domove

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tisuće stanovnika, suočene s opasnim požarom popraćenim jakim vjetrom koji puše i do 110 km/h te visokim temperaturama, primorane su napustiti svoje domove
Vidi originalni članak

Jaki požari niskog raslinja prijete kućama u području Adelaidea na jugu Australije, gdje je već izgorjelo pet kuća. Srećom, zasad nema informacija o stradalima, javlja The Guardian.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tisuće stanovnika, suočene s opasnim požarom popraćenim jakim vjetrom koji puše i do 110 km/h te visokim temeperaturama, primorane su napustiti svoje domove.

Više od 2000 vatrogasaca je na terenu, a u gašenju požara sudjeluju i kanaderi. Zbog udisanja dima šest je vatrogasaca hospitalizirano. Lokalne službe predviđaju da će biti potrebno nekoliko dana da se požar stavi pod kontrolu.

Ovogodišnji požari jedna su od najgorih klimatskih epizoda u regiji nakon katastrofalnih požara 1983. kada je stradalo više od 70 osoba u područjima Južne Australije i Victorije.


Idi na 24sata

Komentari 15

  • IvanKrajc 03.01.2015.

    There's a bush fire down under.

  • Galeb i ja 03.01.2015.

    Vatno je da nema zrtava.

  • kicami 03.01.2015.

    požari,potresi,poplave...prirodne katastrofe, kojih nitko nije pošteđen....nadam se da će se australci uspješno obraniti bez velikih žrtava !

Komentiraj...
Vidi sve komentare