To je to što me zanima!

Požar u psihijatrijskoj bolnici: Nestalo najmanje 37 pacijenata

Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji se proširio na preko 670 četvornih metara zgrade u regiji Novgorod. Zasad su pronađena dva tijela koja ne mogu identificirati
Vidi originalni članak

Najmanje 37 ljudi je nestalo nakon požara u psihijatrijskoj bolnici na sjeverozapadu Rusije. Požar je izbio u petak rano ujutro, a postoji mogućnost da su neki od nestalih pobjegli iz bolnice i preživjeli, piše RT.

Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji se proširio na preko 670 četvornih metara zgrade u regiji Novgorod. Zasad su pronađena dva tijela koja je nemoguće identificirati. Točan broj žrtava još nije moguće odrediti. 

Službenik Oleg Voronov rekao je kako je u bolnici bilo oko 60 ljudi. Više od 20 ih je evakuirano, a sudbina njih 37 je nepoznata. 

- Ali to ne znači da su mrtvi - zaključio je. 

Većina pacijenata u bolnici, koji primaju terapiju, su teško bolesni što je osoblju otežalo provedbu evakuacije. 

Za požar kriv pacijent koji je pušio u krevetu?

U bolnici se zbog vatre sve urušilo, a kako je rekao lokalni policijski izvor, vjeruje se da su oni koji su ostali zaglavljeni u bolnici mrtvi. 

Prema prvim rezultatima istrage, požar se proširio nakon što je jedan od pacijenata zapalio svoj krevet. Pretpostavlja se da je pušio u krevetu. 

Šef bolnice Gusein Magomedov vjeruje da je neki od pacijenata namjerno zapalio zgradu. Objasnio je da su neki od pacijenata mogli slobodno dolaziti i odlaziti. Na prozorima nije bilo rešetaka.

Prve vatrogasne ekipe došle su tri minute nakon što su dobile dojavu o incidentu. Zgrada u kojoj se nalazi muški odjel potpuno je uništena. Vlasti pretražuju okolno područje kako bi pronašli nestale. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 13.09.2013.

    Poslije medicinske škole zaposlila sam se na internom odjelu. Odjel se sastojao od deset trokrevetnih soba s WC-om, tuš kadom i lavaboom. Uvjeti za rad su bili savršeni. Jedini problem su bili pacijenti u deliriju od kojih sam se bojala i imala nekoliko neugodnih iskustava. Nekoliko godina poslije premještena sam u intenzivnu njegu, tu je posao sestre naporan i težak jer se zbrinjavaju hitni bolesnici, to su osobe čiji je život neposredno ugrožen. Tokom smjene sestra je stalno pored pacijenata, kako bi na vrijeme uočila promjene. Mora imati visoko znanje njege takvih pacijenata također i znanja osnovnih kliničkih područja medicine. Prijelazom na psihijatriju bila sam nesretna, uplašena. Najviše me mučilo kako ću se snaći s nekoliko delirantnih pacijenata u isto vrijeme, radeći sama na odjelu, pogotovo noću. Postojao je strah i od ostalih bolesti koje se susreću na psihijatriji i loših uvjeta za rad. Za razliku od interne na psihijatriji postoji jedan WC za muške s kupaonicom, tako i za žene. Osoblje na odjelu me lijepo primilo, puno su mi pomogli njihovi savjeti u svezi s određenim pacijentima. Trudila sam se što više naučiti, da bih bila sposobna za samostalni rad. Upoznavši pacijente nestao je moj strah, vidjevši delirantne pacijente koji su bili dobro sedirani. Radeći na psihijatriji mnogo sam naučila o pacijentima, što mi je nekad bilo potpuno strano. Shvatila sam da im je važna lijepa riječ, imati vremena saslušati ih, kada imaju potrebu i osjete povjerenje osoblja. Njihove riječi zahvale saznajemo na Terapijskoj zajednici, gdje se sastajemo dva puta tjedno i razgovaramo o svim problemima koje imaju i u kojima im pomažemo koliko se može. Ponosna sam i sretna što sam radila na tom odjelu, nadajući se da će i naši pacijenti imati jednom lijepo uređen odjel.:))

  • 13.09.2013.

    Malo prečesto da bi bilo slučajno.

  • SecretBelieve 13.09.2013.

    vlasti se rijesavaju svojih penzionera na svakakav nacin i onda okrive nekog neduznog sve je to ruska mafija na celu sa putinom

Komentiraj...
Vidi sve komentare