To je to što me zanima!

Požar u Žrnovnici kod Splita, vatrogasci ne mogu do njega: To je minski sumnjivo područje!

Prema pisanju Dalmacije danas, vatrogasi ne ulaze na područje zbog opasnosti od mina. To je područje već više puta opustošeno požarima, ponajviše onim iz 2017...
Vidi originalni članak

Večeras oko 21 sata buknuo je požar na brdu Drognjuš kod Žrnovnice, javlja N1. Gori na nepristupačnom terenu bivše vojne raketne baze. Županijski vatrogasni operativni centar priopćio je da je požar pod kontrolom, a na intervenciji su DVD Split, JVP Split i DVD Žrnovnica te vojska. Ukupno je na terenu šest vatrogasnih vozila.

- U tijeku je požar otvorenog prostora na brdu Drognjuš. Teren je minski sumnjivo područje što uvelike otežava gašenje požara - napisali su na Facebooku iz DVD-a Žrnovnica.

- Nema ugroze za kuće. Riječ je o vojnom objektu, u ovim trenutcima radi se u koordinaciji s vojskom i utvrduje se je li uopće riječ o minski sumnjivom području. Za to još uvijek nema potvrde - kažu vatrogasci za N1.

Na terenu je 17 vatrogasaca. Dojava o požaru vatrogascima je stigla oko 21.20 sati. Kako ističu vatrogasci, kuće najbliže raketnoj bazi nisu ugrožene. Dodaju da bi u vezi s podacima o miniranom području uskoro trebali stupiti u kontakt s Vojnom policijom, kako bi što prije lokalizirali požar.

Prema pisanju Dalmacije danas, vatrogasi ne ulaze na područje zbog opasnosti od mina. To je područje već više puta opustošeno požarima, ponajviše onim iz 2017., no sada gore trava i gusta makija, navodi isti medij.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mudro_slovo 17.06.2022.

    Područje je bilo skroz zeleno. Ako su vatrogasci dežurali zašto nisu do kraja ugasili nego su ostavili cijelu noć da gori i zagađuje atmosferu? Požar je jako blizu kuća i da je puhala bura bez problema bi dobacila do stanovnika, koji bi se vjerojatno ponovno morali s kantama vode boriti protiv vatre. Zašto ne stave dva momka stražara od proljeća do jeseni ? Nađite i pitajte građevinare do koje nadmorske visine namjeravaju paliti, pardon, graditi, jer svi smo svjesni da je stanovanje jedan od problema grada, a ovo je bilo nedaleko poviše kuća. Neće li možda i Mosor naseliti? Kao što su se popeli do ispod Peruna...sramota je što su to dozvolili. I ovako nedostaje zelenih površina, ne želimo da unište ovo prirode što je ostalo.

  • Antirevolucionar14 17.06.2022.

    Krenulo ljeto, krenuli Srbi opet radit pozare po Dalmaciji, sto se toga tice tocni su ko Svicarski sat

  • Steveo senegal 17.06.2022.

    Danci su nakon drugog svjetsko rata natjerali njemce da deminiraju cijelu zemlju. Onda bi ih natjerali da se uhvate za ruke i prošetaju gdje su bile mine. Ovako smo mi trebali sa krajišnjicima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare