To je to što me zanima!

Požare na Čiovu podmetalo više vatrogasaca DVD-a?

Za pritvorene vatrogasce Duju B. i Franu L. sud je zatražio psihijatrijsko vještačenje. Šteta će biti veća od prvotno procijenjenih 16,5 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Istraga o namjernom izazivanju požara vatrogasaca sa Čiova se nastavlja, a šteta će najvjerojatnije biti puno veća od prvotno procijenjenih 16.500.000 kuna. Naime, odštetni zahtjev uputit će tamošnje lovačko društvo, a u štetu treba ubrojiti i trošak gašenja požara, što uključuje upotrebu kanadera i ostale opreme i ljudstva. Uz to će se pribrojiti i gubici koje su požari nanijeli turizmu na Čiovu.
Istražni sudac Županijskog suda u Splitu nije želio govoriti o istrazi jer je tajna, ali neslužbeno doznajemo kako se 10-ak vatrogasaca međusobno optuživalo za podmetanje požara. Sud je osim psihijatrijskog vještačenja pritvorenih Duje B. i Frane L. zbog eventualnog piromanstva zatražio i agronomsko vještačenje kako bi se utvrdila šteta prouzročena požarima.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • salle985 06.02.2010.

    sad kada vatrogasci napokon pokušavaju riješiti radno-pravni status, onda ovakve stvari se pojave u novinama....možda ima par bedaka u dvd-ima koji prave takve gluposti, ali svi zaposleni u javnim postrojbama još uvjek nemaju riješena mnoga pitanja...npr. kada mogu u mirovinu i još x stvari....iromane definitivno kaznit, ali i riješit zakone za sve ostale vatrogasce....ako može imat sve riješeno policija i vojska...zbog čega kod vatrogasaca još uvjek sve šteka..?

  • hipron 06.02.2010.

    dragi vatrogasci : jeftino potpaljujem umjesto vas jer sam nezaposlen.Za sada radim za autolakirere ka Čavel _ Maher

  • ivanmatko76 05.02.2010.

    Sramotno ali ne i čudno. Logikom nije neobjašnjivo da su najveći piromani vatrogasci ili barem oni koji dolaze u doticaj s vatrom često. Ali ta šačica je zanemariva u odnosu na sve one koji čuvaju šume, kuće i ljude 365 dana u godini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare