To je to što me zanima!

Pozdrav iz Splita: Evo ljeta, a evo i bagera, zbog iskopavanja

TURISTI, DOBRO DOŠLI! Ljetna sezona je počela, a Kerum se uhvatio posla. Raskopava centar grada i gradi novu obalu. Radovi će trajati do 1. rujna...
Vidi originalni članak

Već prvog dana gradnje Zapadne obale u Splitu u centru grada zavladao je kaos. Stotine vozača stigle su do gradilišta na Branimirovoj obali i nisu mogli dalje. Uslijedilo je okretanje na vrlo malom prostoru, pa je bilo i nekoliko lakših sudara. U isto vrijeme na Zapadnoj obali, budućoj elitnoj gradskoj šetnici, oblaci prašine zasipali su pješake, kojima je ostavljen uski prolaz od zgrade Banovine do rive. 

Bageri su vadili kamene gromade iz mora i ukrcavali ih u kamione. Puhalo je jako jugo te je zemljom i prašinom zasipalo prolaznike. Na moru je dominirala splav s divovskom dizalicom, koja će postavljati betonske blokove na novoj obali. Gradnja, iskopavanje i prašina trajat će do 1. rujna. Splićani se žale zbog radova ljeti, no većini je drago što će napokon zaživjeti još jedan projekt.

Prije nekoliko godina tadašnja vlast je predstavila nekoliko projekata: izgradnju podzemnih garaža, sanaciju odlagališta otpada na Karepovcu, izmještanje kolodvora iz gradske luke. Od svih tih projekata sagrađena je samo nova riva, a jučer su počeli radovi na Zapadnoj obali.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • teyka 08.06.2011.

    e kerume.....,baš si kerum!!!

  • Frantz 08.06.2011.

    To se moglo napraviti ili u rano proljeće ili kasnu jesen, a ne sada!!

  • kontrazla 08.06.2011.

    Samo kod nas, to ima samo kod nas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare