To je to što me zanima!

Požega: Grede i cigle pale na dijete (2) i ozlijedile ga

Tijekom radova na dvorišnoj zgradi u selu Bilice popustila je monta koja je zajedno s ulošcima pala na dvogodišnje dijete koje je bilo u prostoriji
Vidi originalni članak

U mjestu Bilice nedaleko od Požege u srijedu oko 17 sati na dvogodišnjaka su pale cigle, drvene grede i šuta. Mališana su s teškim ozljedama glave i mozga hitno prebacili u požešku bolnicu. Smjestili su ga na Odjel intenzivne njege.
- Dječak je zasad stabilno, ali zbog težine ozljeda i njegove dobi intenzivno ćemo ga nadzirati - opisao je dječakovo zdravstveno stanje dr. Ljubo Begić. Kako su nam potvrdili u požeškoj policiji, otac, djed i rođaci nesretnog dječaka slagali su montažne grede na krovištu dvorišne zgrade. Sve se urušilo ili zbog nepažnje ili loše postavljenih greda.
- Tijekom radova na dvorišnoj zgradi popustila je 'monta’ koja je s ulošcima pala na dijete, koje je bilo u prostoriji - rekli su u PU požeško-slavonskoj te su dodali kako su obavijestili i Županijsko državno odvjetništvo, koje će utvrditi ima li u nesreći i elemenata kaznenog djela. Razgovarali smo s prvim susjednima koji su se iz grada vratili kući u Bilice u trenutku kad je Hitna odvozila dječaka.
- Majka je dotrčala i zamolila me da je odvezem za Hitnom u požešku bolnicu. Ne znam što se dogodilo, ali sam čula da je na dijete pala greda - rekla je susjeda.
Prije godinu i pol dana u Kostajnici je poginuo Antonio M. (7). Na njega je pao zid koji je Ivica Petrašević (39) rušio na svojoj kući. Dječak se tada zatekao na mjestu gdje su padali komadi betona. Iako je Petrašević polako rušio ciglu po ciglu, odjedanput se cijeli zid urušio i ubio Antonija. U neposrednoj blizini bilo je još dvoje djece, trogodišnjak i osmogodišnjak, koji su, srećom, na vrijeme otrčali. Iako je Ivica odmah odvezao Antonija u bolnicu, dječaku, nažalost, nije bilo spasa.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • babyy 23.04.2009.

    dao bog da se ovo dijete oporavi bez ikakvih posljedica. nije to ni nemar niti nebriga, nesrece se dogadjaju,nazalost djeca su pocela previse stradavat.

  • sonijakodimi 23.04.2009.

    sad još i kazneno djelo pa roditeljima je i ova nesreča prevelika kazna a policija ako HOČE radit svoj posao neka hvata kriminalce i lopove ako neznaju odakle bi krenuli mogu iz sabora bogme bi se naradili tamo a bebi želim potpuni i brzi oporavak

  • mp1979p 23.04.2009.

    Sigurno nisu namjerno ozljedili dijete,slažem se da djetetu nije mjesto kada se tako nešto radi,ali koliko god mi pazili na njih,nesreće se dešavaju..nadam se da će dečkić biti dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare