To je to što me zanima!

'Pozvala sam Vučića u Zagreb, sazrelo je vrijeme za susret'

Sigurna sam da naši narodi čija je sudbina isprepletena tisuću godina mogu pronaći pravi put kroz zajedničku europsku budućnost - izjavila je danas predsjednica RH...
Vidi originalni članak

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sredinom veljače stiže u Zagreb. Sastat će se s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

- U odnosima sa susjednim državama najviše je otvorenih pitanja. A posebno su zbog toga opterećeni naši odnosi sa Srbijom. No, sigurna sam da naši narodi čija je sudbina isprepletena tisuću godina mogu pronaći pravi put kroz zajedničku europsku budućnost - izjavila je danas predsjednica RH te dodala: 

- Moramo otkriti sudbinu nestalih, riješiti pitanja manjina, zatim granična pitanja...

O PROSVJEDNOJ NOTI RH Vučić: Povijesne činjenice o Jasenovcu "sasvim su jasne"

Predsjednica je naglasila uspješnu suradnju hrvatskih i srbijanskih gospodarstvenik te dodala kako je i dalje treba poticati, piše Večernji list.

- Držim stoga da je sazrelo vrijeme za susret na predsjedničkoj razini. Pozvala sam predsjednika Vučića u službeni posjet sredinom veljače. 

Podsjetimo, uzvratni službeni posjet predsjednika Srbije Zagrebu odgođen je početkom listopada. Prema prethodnim najavama, Vučić je Pantovčak trebao posjetiti u studenom, najkasnije u prosincu prošle godine. Na Pantovčaku su potom potvrdili da je došlo do “pomaka termina” te da su uredi hrvatske predsjednice i predsjednika Srbije u kontaktu.
 

Idi na 24sata

Komentari 379

  • sosed 01.02.2018.

    kako če ga oslovljavati možda sa vojvodo

  • patagonija1 31.01.2018.

    Negdje sam procitao: naređenje = izvršenje. Služiš ti nekom. Ne nama i lijepoj našoj

  • mata iz inata 31.01.2018.

    Kad će mo mi shvatiti da nama Srbija nikad neće biti prijatelj? Zašto stalno pokušavamo s njima prijateljovati kad njihova politika radi sve suprotno. Kakvi posjeti i razmjene. Pa njihov politički vrh su sve četnici. I dok njihov narod ne izabere nekoga normalnog, nema tu sreće. Osobno sam protiv da dolaze u u Hrvatsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare