To je to što me zanima!

PR stručnjakinja na Twitteru objavila rasističku poruku

Prije odlaska u Afriku bivša komunikacijska stručnjakinja u IAC-u napisala je: 'Odoh u Afriku. Nadam se da neću dobiti AIDS. Šalim se! Pa ja sam bjelkinja'
Vidi originalni članak

Justine Sacco, koja je bila glavna komunikacijska stručnjakinja u IAC-u, američkoj internet kompaniji koja ima preko 50 brandova, je u petak na svojem Twitter profilu objavila poruku zbog koje je dobila otkaz. 

- Odoh u Afriku. Nadam se da neću dobiti AIDS. Šalim se! Pa ja sam bjelkinja - napisala je Justine. Još nije ni stigla u Afriku a njezina se poruka proširila i postala je najkomentiraniji status na društvenim mrežama. Kod većine je izazvala zgražanje i prozivali su je za rasizam. Kad je došla u Afriku saznala je da je dobila otkaz. Odmah je obrisala svoj Twitter profil. Njezina se tvrtka ispričala. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • -mariela- 22.12.2013.

    Ja kao pripadnik bijele rase,ne vidim nista uvrijedljivo ako me se nazove bijelkinjom...Zasto je uvreda ako nekoga tko je crne rase,nazoves crncom?....Pitala sam to osobno osobe tamne puti,kazu,njih ne vrijedja....ali,od kud se onda stvorila ta definicija da je to rasizam?

  • Sonador 22.12.2013.

    Da je još dodala da nije homoseksualne orijentacije pomislila bih da je iz Hrvatske, ovdje ima dosta takvih "pametnih" ali nažalost ne bivaju nagrađeni otkazima. -.-

  • jejunum 22.12.2013.

    više se nemožeš na bolesčobe i nigere zezati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare