To je to što me zanima!

Ne zna se kako je Praljak dobio otrov u ćeliji, nema odgovornih

Na pitanje smatra li da će istraga otkriti ime onoga tko je Praljku ostavio otrov, Pinter odmahuje rukom i ironično kaže da jedino nju mogu optužiti za to...
Vidi originalni članak

Tri mjeseca od smrti Slobodana Praljka, koji je usred izricanja presude popio otrov cijanid i preminuo, istraga nizozemske policije nije gotova. Praljkova odvjetnica Nika Pinter potvrdila je za tportal kako ni ona ni obitelj nemaju informacije o tome kako napreduje ta istraga. 

Ipak, nakon dugog odugovlačenja dobila je pismo koje je nađeno u Praljkovoj ćeliji, naslovljeno na nju Pinter je skeptična vezano uz mišljenje da će nakon istrage nizozemske policije išta biti jasnije i kako će se otkriti tko je Praljku dostavio cijanid.

Njezinu skepsu hrani nalaz neovisne istrage koju je proveo sam Haški sud (ICTY) odmah nakon Praljkove smrti. Ta je istraga trajala od 1. do 29. prosinca prošle godine i nadopuna je nizozemskoj istrazi koja će utvrditi je li u tom slučaju bilo počinjeno neko kazneno djelo.

Zaključak ove istrage može se svesti na jednu rečenicu: 'nisu utvrđeni nikakvi sigurnosni propusti i pravne manjkavosti u radu ICTY-ja'.

Pinter je službeno taj izvještaj sa suda dobila tek nedavno, iako je istraga bila završena u zadnjim danima prošle godine.

Na pitanje smatra li da će istraga otkriti ime onoga tko je Praljku ostavio otrov, Pinter odmahuje rukom i ironično kaže da jedino nju mogu optužiti za to.

Govoreći o pismo, naglasila je:

- Pismo je došlo, ali je u njemu bilo zapravo pismo za gospođu Praljak. Bilo je naslovljeno na mene kako bi sigurno došlo do nje, smatra Pinter, koja je nakon Praljkova samoubojstva dala dva iskaza nizozemskoj policiji.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • Samosex980 28.02.2018.

    Za mene je on gospodin zao mi je kada vidim koje monstrume zatvore na 3-4 godine....

  • Prijatelj Kohezije 27.02.2018.

    General Praljak je častan čovjek koji je časno postupao cijeloga svog života. Kad je došlo vrijeme za braniti svoj dom, spremno se odazvao i časno je branio svoj dom. Kad je dobio poziv za suđenje, opet se spremno odazvao, s pravom se nadajući poštenom suđenju. Međutim, postao je žrtva intriga i objekt kojeg su koristili svjetski centri moći za međusobno razračunavanje. Prisjetimo se vremena kad se formirao međunarodni kazneni sud u Haagu. Što su napravili Amerikanci? Naravno, podržali su njegovo utemeljenje, ali su se dobro pobrinuli da sa cijelim svijetom potpišu bilateralne ugovore o neizručivanju svojih građana tom sudu. Da li je ikada jedan Amerikanac osuđen na međunarodnom sudu? Nikad. Presuda hrvatskim generalima je duboko nepavedna. General Praljak dočekao bi slobodu za manje od 6 mjeseci od izricanja presude, ali častan čovjek, kakav je bio, radije je izabrao smrt, nego da svojim krvnicima prizna poraz. Vječna mu slava i hvala. A vi hrvatski narode učite i pamtite.

  • ain stein 27.02.2018.

    Ma kaj me briga za bosanca. Znam samo da je opeljušio Chromos......

Komentiraj...
Vidi sve komentare