To je to što me zanima!

Plenković: Iskoristili smo obje alokacije Fonda solidarnosti za obnovu od razornog potresa

Sjednica Vlade održava se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Vidi originalni članak

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade su izmjene i dopune Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika, odluke o isplati privremenog dodatka na plaću te o visini regresa za korištenje godišnjeg odmora zaposlenih u državnoj i javnoj službi, kao i zaključak o isplati privremenog dodatka na plaću za djelatne vojne osobe.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Mi smo s 9. lipnja u potpunosti iskoristili obje alokacije Fonda solidarnosti za obnovu od potresa. Da podsjetim, 684 milijuna eura smo dobili za zagrebački i 319 milijuna za petrinjski, potrošili smo i preko, 106 posto za zagrebački i 135 posto za petrinjski potres. Želim naglasiti da smo suprotno redovitoj filozofiji Fonda, a to je vraćanje u prvotno stanje, odlučili ići putem konstrukcijske obnove kako bismo svrhovito iskoristili ova velika sredstva i konstrukcijski ojačali zgrade - poručio je na početku sjednice Vlade Andrej Plenković.

U ponedjeljak, najavio je, dolazi predsjednica Europskog parlamenta. 

- Na jučerašnjem sastanku sa županima i načelnicima gradova i općina smo prezentirali porezne izmjene, kojima dajemo jaču autonomiju lokalnim jedinicama - rekao je. 

Na današnjoj sjednici, dodao je, usvojit će odluke o dodatku na plaće kojima će plaće rasti za 219.000 zaposlenih u državnim i javnim službama. 

- Danas će Vlada dati mišljenje Saboru o proglašavanju holodomora genocidom nad Ukrajinskim narodom, podržavamo tu inicijativu koja je pokrenuta od klubova u Saboru - rekao je pa zaključio čestitkom "vatrenima" na jučerašnjoj pobjedi u Ligi nacija. 

- Čestitam još jednom vatrenima i želim im uspjeh, još jedan sjajan uspjeh i promidžba Hrvatske zahvaljujući Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji - rekao je uz još jednu čestitku taekwandoškom savezu na, također, sjajnim rezultatima.

Uskoro opširnije...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Luna777 15.06.2023.

    Izbori, izbori se bliže, ima novaca za sve. Čekamo kada će umirovljenici doći na red! Nešto se šuškalo o demonstracijama umirovljenika. Što se čeka s time, vidite da je došlo vrijeme pred izbore? Kako svi, tako i mi umirovljenici!

  • i.hun 15.06.2023.

    Vama 10-20 eura, meni i mojima milijuni. Ako ste kratkovidni glasajte i dalje za njih.

  • 15.06.2023.

    Ha ha ha ha sad je odjednom sve moguce kad na Celu stoji Podoban a nikako Sposoban. Sta reci predizborna Godina sve ide poslije toga 3 godine Kradje pa opet predizborna godina Ha ha ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare