To je to što me zanima!

Papa Franjo predvodio je svetu misu povodom Malog Uskrsa

Danas slavimo osminu Uskrsa, Bijelu nedjelju ili kako se ona u nekim našim krajevima naziva Mali Uskrs, a ujedno slavimo i blagdan Božanskog Milosrđa
Vidi originalni članak

Na Bijelu nedjelju, na svetkovinu Božjeg milosrđa, papa Franjo predvodio je bez nazočnosti vjernika misu i molitvu Kraljice neba s nedjeljnim nagovorom u crkvi Duha Svetoga u Sassiji, nedaleko Trga sv. Petra.

PAPINA MISA ZA MALI USKRS (komentar fra Ivana Lotara):

Danas slavimo osminu Uskrsa, Bijelu nedjelju ili kako se ona u nekim našim krajevima naziva Mali Uskrs, a ujedno slavimo i blagdan Božanskog Milosrđa. Bijela nedjelja prva je nedjelja po Uskrsu, i njome završava Vazmena osmina, osmodnevna proslava najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

Ova nedjelja naziva se bijelom ili na latinskom "dominica in albis“ jer su na tu nedjelju novokrštenici odlagali bijele haljine, i oblačili svoju normalnu odjeću. Blagdan nazivamo još i Mali Uskrs, jer se Uskrs, kao najveći kršćanski blagdan, slavio i slavi punih osam dana, te na današnji dan završava proslava Uskrsa u strogom smislu riječi, premda se Uskrsno vrijeme liturgijske godine nastavlja i dalje.

 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • x00x 19.04.2020.

    koliko je zena napadnuto tamo?

  • x00x 19.04.2020.

    vel vise ljuvi bilo ispred pape il splitskog popa?

  • GoranBobovec 19.04.2020.

    Hallo misa je za mrtve! Naš Bog je živ,hallelujah! Ne čitate li pismo bar da znate zašto se Bog gnjevni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare