To je to što me zanima!

Pravo na eutanaziju: Sarkozy na samrtnoj postelji u kampanji

Aktivisti su izradili reklame na kojima se u bolničkim krevetima nalaze francuski predsjednički kandidati, aktualni francuski predsjednik Sarkozy i njegovi protivnici
Vidi originalni članak

Aktivisti iz francuske grupe ADMD, koji podupiru pravo na eutanaziju, pokrenuli su kampanju kako bi promicali prava bolesnika u terminalnim stadijima bolesti pa su izradili reklame na kojima se u bolničkim krevetima nalaze francuski predsjednički kandidati, aktualni francuski predsjednik Sarkozy i njegovi protivnici, članica stranke Nacionalnog fronta Marine Le Pen i kandidat centra Francois Bayrou, piše Local.

Zanimljivo je da je iz kampanje izostavljen socijalistički kandidat Francois Hollande zbog toga što podupire pravo na eutanaziju, dok su Sarkozy kao i Le Pen i Bayrou izabrani i zato što su izjavili francuskim medijima kako se protive eutanaziji.

Istraživanja provedena 2011. godine u Francuskoj pokazuju da je 94 posto građana za legaliziranje eutanazije.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • puppet 08.03.2012.

    ne smijemo dozvoliti da hrvatska javnost olako prihvati pomodarstvo eutanazije! pravo rjesenje za tako tesko i neizljecivo bolesne je hospicij! zelja teških bolesnika i umirujucih u velikoj vecini nisu zelja za ubojstvom, vec zelja za odgovarajucu skrb i paznju! i zelja da nisu na teret svojim najmilijima, vec bi se o njima trebali brinuti lijecnici palijativne skrbi. tako da je moj stav, ne eutanaziji.

  • mihaela1000 08.03.2012.

    Ja iskreno neznam kaj bi napravila da se nađem u takvoj situaciji i neznam dal bih izabrala eutanaziju, al svakako bi bilo fer da država da ljudima na izbor...

  • amiki 08.03.2012.

    Slažem se da zbog zloupotrebe teško da će biti legalizirano.Samo da moram živjeti u bolovima i u agoniji,na bilo koji način bih došla do malo veće doze morfija,pa neka sudi tko god hoće.Opet kažem,to bi trebao biti izbor pojedinca a ne po zakonu zloporabiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare