To je to što me zanima!

Prebjezi iz SSSR-a: Jedan je ukrao Sovjetima mrcinu od presretača i predao je SAD-u

NOVI EXPRESS Prebjezi između Istoka i Zapada tijekom Hladnog rata nisu bili rijetkost. Neki su riskirali duga putovanja preko ‘pola svijeta’, neki su se samo ušetali u obližnje veleposlanstvo. Mnogi nisu preživjeli
Vidi originalni članak

Dana 6. rujna, prije malo više od 40 godina, uspavani japanski grad Hakodate uzbudilo je slijetanje jednog zrakoplova. Da je riječ o bilo kojem drugom zrakoplovu, nitko se ne bi previše uzbudio. Ali ovog puta bila je riječ o sivoj grdosiji s famoznim crvenim zvijezdama Sovjetskog Saveza. Nitko izvan granica Sovjetskog Saveza nije vidio takav zrakoplov. Mlazni zrakoplov sletio je na pistu, ali se ispostavilo da je prekratka. Prošao je stotinama metara gole zemlje prije nego što se zaustavio na samoj granici zračne luke. Pilot je izišao iz zrakoplova i ispalio dva hica iz pištolja kako bi rastjerao vozače s obližnje ceste. Vozači su, tipično japanski, fotografirali zapanjujući prizor koji se odvijao pred njihovim očima.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 01.05.2022.

    Titan za Blackbird je uvozila CIA preko lažnih kompanija iz SSSR-a jer Rusija ima titanij a SAD nema. Provjerite malo činjenice prije prepisivanja. Rusi samo dokazuju da su oduvijek u golemom zaostatku i vojno i sa pameti. Imaju sve ali radije ulažu u jahte oligarha nego u vlastitu državu i narod, zato i bježe na zapad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare