To je to što me zanima!

Pred polazak tek shvatili da su im putovnice istekle

Vesna Pusić predlaže da saborske službe vode brigu o dokumentima zastupnika. Za nevaljalu putovnicu drži krivim nefunkcionalan Sabor
Vidi originalni članak

Žao mi je što sam zbog putovnice propustio odlazak na Kosovo sa saborskim izaslanstvom. Krenuo sam na aerodrom i na benzinskoj crpki shvatio da mi je diplomatska putovnica istekla, ispričao je HDZ-ov zastupnik Josip Đakić. Zbog istog problema u Prištinu nije mogao otputovati ni Đakićev stranački kolega Mate Bilonjić koji je bio šef izaslanstva. Morali su što prije pronaći novog šefa izaslanstva. Preostali članovi saborskog odbora za informatizaciju i medije te lokalnu i područnu samoupravu u Prištini sastali su se s kosovskim parlamentarcima. Iako su i Đakić i Bilonjić pogriješili što nisu provjerili putovnice saznavši za poslovni put, HNS-ovka Vesna Pusić krivicu ipak nije svalila na kolege iz HDZ-a. Smatra da ovaj slučaj pokazuje nefunkcioniranje institucije Sabora.
- Za takve tehničke stvari u Saboru bi trebala postojati služba. Kao što fakulteti imaju referade, tako bi i u Saboru od tih 300 ljudi netko trebao brinuti o putovanjima zastupnika. Mogli bi sada dizati dreku i prozivati ih da su neodgovorni, ali činjenica je da ova institucija ne funkcionira dobro i ne može se to prepuštati zastupnicima koji su više ili manje organizirani - brani kolege V. Pusić.  Do sada su diplomatske putovnice automatizmom, osim predsjednika, Vlade i parlamenta, dobivali i zastupnici, no od srpnja će se izdavati samo za određena putovanja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • malenozlo 10.06.2009.

    Tako je osnujte Ministarstvo za putovnice i ine dokumente službenih osoba, onda stavite bratića od Pusićke i šocu od Sanadera kao ministra i doministricu, dajte im 10 savjetnika i onda ste sigurni da ćete moći putovati s našim novcima po bijelom svijetu.

  • Mikiss 09.06.2009.

    Vecina tih sto imaju diplomatske putovnice su najobicniji sverceri svega i svacega.Eh da je njih malo pretresti koja bi to bruka bila jer znam jednog koji cak i prsut u torbi nosi.Veliki biznis i politika nema sta.

  • outrager 09.06.2009.

    ah, evo sad će 10 rođaka dobiti posao da mjesec dana ranije jave da ističu dokumenti, i za to će primati plaću od 10000kn

Komentiraj...
Vidi sve komentare