To je to što me zanima!

'Predsjednica će štititi Ustav': Izbori najkasnije 6. prosinca

To nije siječanj ili veljača, kako se često govori. Krajnji je rok 6. prosinca, rekao je za Večernji posebni savjetnik predsjednice za ustavnopravna pitanja Vladimir Šeks
Vidi originalni članak

Posebni savjetnik predsjednice za ustavnopravna pitanja Vladimir Šeks najavio je da će Kolinda Grabar Kitarović štititi Ustav i raspisati izbore uvidi li da prolazi posljednji zadani ustavni rok.  

- To nije siječanj ili veljača, kako se često govori. Krajnji je rok 6. prosinca - rekao je Šeks za Večernji list.

Dodao je kako nije nužno da Sabor bude prethodno raspušten da bi predsjednica mogla raspisati izbore. 

- Njezina dužnost je da spriječi protuustavnu situaciju, a to je da zastupnici nastave mandat nakon što im on istekne. Da bi se poštovali svi rokovi, odluku o izborima trebalo bi donijeti do 6. studenog  - rekao je Šeks.

Prema nekim najavama i SDP-ova koalicija dogovorila se da je najizgledniji datum izbora 6. prosinca. Navodno je takav prijedlog stigao iz Ureda premijera Milanovića.

Idi na 24sata

Komentari 292

  • Medellin 27.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • bajica1009 27.08.2015.

    Jadna si nam zemljo ako te štiti vrhovnica i šeks.

  • žofanija 27.08.2015.

    I zbog takvih bisera i lumena pametnije je napustit državu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare