To je to što me zanima!

Predsjednica Grabar-Kitarović u službenom je posjetu Kanadi

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otišla je u Kanadu gdje će započeti sa službenim posjetom i sastancima sa predstavnicima zemlje domaćina
Vidi originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas počinje službeni dio posjeta Kanadi sastancima s glavnom guvernerkom Julijom Payette i premijerom Justinom Trudeauom.To je prvi državni posjet nekog hrvatskog predsjednika Kanadi od uspostave neovisnosti Hrvatske. Predsjednica se u nedjelju navečer u Ottawi sastala s predstavnicima hrvatske zajednice.

- Čekali smo na ovaj posjet prilično dugo. Nije bilo lako. Justin i ja smo razgovarali satima i satima na marginama raznoraznih međunarodnih susreta i kroz te sate i sate smo shvatili koliko su Hrvatska i Kanada slične i koliko dijelimo iste vrijednosti. 2000. godine Jakov i ja smo dolazili u sasvim drugačijim okolnostima i tad nisam mogla niti sanjati da ću se vratiti ovdje, prije svega kao ministrica vanjskih poslova, a danas kao Predsjednica Republike Hrvatske. To dokazuje da ako sam ja mogla, onda može bilo tko od vas - rekla je predsjednica ispred predstavnika hrvatske zajednice.

Dočekao ju je i Anton Kikaš koji je 31. kolovoza 1991. s Boeingom 737 'Uganda Airlinesa' sletio na zagrebački aerodrom Pleso s 18 tona lakog pješačkog i protuoklopnog naoružanja. Trebao je sletjeti u Ljubljani, ali je pilot greškom ušao u jugoslavenski zračni prostor i presreli su ga lovački zrakoplovi JNA te je on kao jedini putnik završio u beogradskom zatvoru. 

- Ma, opet bih napravio isto, kako ne bih kad je u pitanju Lijepa Naša, domovina koju ja nosim u srcu i duši cijeli svoj život - rekao je Kikaš.

U Kanadi će predsjednica i njezin suprug Jakov Kitarović do 17. svibnja posjetiti i Toronto, Hamilton i Calgary.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • nec.1996 14.05.2019.

    samo trosi ovo su ti posljednji trzaji,boze ova nema srama ,samo spancira,,a sta je napravila ,nista cak nije niti b preselila ,ah je u kanadu i ameriku,,

  • max2017 14.05.2019.

    Izjave tipa "najbogatija zemlja svijeta" imaju podlogu u ?????.......začepiti uši da ne čujemo takve bisere...

  • perobao 13.05.2019.

    Vid,i vidi pljuvac bojne kako je aktivna a kada se prije dan dva skupise cetnici usred beograda, niti jedan komantar clanova pljuvac bojne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare