To je to što me zanima!

Predsjednica na 70. godišnjici kraja Drugog svjetskog rata

Predsjednica će u Gdanjsku sudjelovati na dva panela u Europskom centru solidarnosti, a zapalit će svijeću pred Spomenikom radnika brodogradilišta poginulih 1970.
Vidi originalni članak

Na poziv poljskog predsjednika Bronislawa Komorowskog, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak će nazočiti obilježavanju 70. godišnjice završetka Drugog svjetskog rata u Gdanjsku.

Središnja svečanost održat će se u 23.30 sati na Westerplatteu, poluotoku u Gdanjsku, gdje su snage nacističke Njemačke u noći 1. rujna 1939. počele napad na Poljsku.

Prije same svečanosti, predsjednica će sudjelovati na dva panela u Europskom centru solidarnosti. Na prvom panelu pod nazivom „70-godišnjica kraja Drugog svjetskog rata i njegove posljedice gledane iz današnje perspektive“ sudjelovat će povjesničari, a na drugom panelu “Europska integracija kao lekcija iz Drugog svjetskog rata. Značenje integracije danas“, sudjelovat će šefovi država i vlada. 

U sklopu boravka u Gdanjsku, predsjednica Grabar-Kitarović zapalit će svijeću pred Spomenikom radnika brodogradilišta poginulih 1970. godine.


Idi na 24sata

Komentari 109

  • mili999 07.05.2015.

    Predsjednice, Hrvati su uz Vas!

  • mili999 07.05.2015.

    Konačno nas ima netko kvalitetan dostojanstveno predstavljati. Svaka čast predsjednice!

  • Satnik Dušan Jugović 07.05.2015.

    70 godina što je pola Euroep zamijenilo Hitlerovu crnu smrt sa Staljinovom crvenom kugom. Zabavni podatak, Komunisti su ubili više ljudi nego Nacisti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare