To je to što me zanima!

Kolinda: 'Neka se Oluja slavi u Kninu, a mimohod dogodine'

Predsjednica Grabar Kitarović smatra da dogovor oko obilježavanja 20. godišnjice Oluje razdvaja naciju te predlaže alternativni datum za vojni mimohod u Zagrebu
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je nakon višetjednih 'natezanja' oko načina obilježavanja 20. obljetnice Oluje zaključila kako je to postalo nešto što razdvaja naciju i smatra da treba odustati od vojnog mimohoda. 

- Iz javne rasprave, koja se već neko vrijeme vodi putem medija, ali i iz mojih razgovora sa svim zainteresiranim dionicima, dolazim do zaključka kako organizacija vojnog mimohoda u Zagrebu povodom 20. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, ne pridonosi osnaživanju nacionalnog zajedništva, koje bi upravo trebalo snažno obilježiti taj događaj - rekla je za Večernji list.

Predlaže da se ove godine 5. kolovoza obilježi na ustaljeni način ''kada se naša domovina kao i do sada u Kninu poklanja hrabrosti i žrtvi naših branitelja''. Svjesna je, kaže da postoje razlozi zbog kojih je potreban i vojni mimohod pa predlaže i datum, a to je 28. svibnja iduće godine na Dan oružanih snaga RH. Tada se obilježava i 25. godišnjica osnivanja Zbora nacionalne garde.

Predsjednica se po tom pitanju sastala s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora koji su se složili da je 28. svibnja dobar alternativni datum za mimohod. 

Idi na 24sata

Komentari 237

  • Rollan Rollan 05.05.2015.

    Ne može proći da Zagreb stvara, financira i radi, a sve uzduž i poprijeko se uz pomoć adezea rastače i "gradi". Onaj tko financira taj i određuje, a u Hrvatskoj najviše se radi i stvara baš u Zagrebu i ne može jedna adezejova precednica toliko podnipoštavati doprinos Zagreba, Ovoliko negative, nemanja stava tj imanje stava ali stranačkog i to stranke koja je osuđena za kriminal, ovoliko malo glasova za proglašenje predsjednikom - pa to nema niti jedna zemlja na kugli zemaljskoj i okolo. A joj koje li sramote.

  • DijanaFarma 05.05.2015.

    ova žena stvarno od svoga jezika radi lopatu, malo bi pa malo ne bi.... tražila je mimohod u Zarebu, sada ne bi, sve što je govorila u kampanji, sada nema toga, jao si ga nama još kada joj i Karamarko dođe....

  • ne1znam1zasto 05.05.2015.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare