To je to što me zanima!

Predsjednica raspisala izbore: Na glasovanje idemo 11. rujna

Sukladno odluci o raspuštanju Hrvatskog sabora, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u subotu je donijela odluku o raspisivanju prijevremenih izbora
Vidi originalni članak

Nakon što je u petak i službeno raspušten osmi saziv Hrvatskog sabora, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u subotu je donijela odluku o raspisivanju prijevremenih izbora koji će biti 11. rujna.

Na temelju odredbe članka 98. stavka 1. podstavka 1., a u svezi s odredbom članka 78. stavka 1. Ustava Republike Hrvatske te članka 5., 6. i 80. stavka 2. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju, 11. rujna 2016. godine, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Izbori u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima bit će u subotu 10. te u nedjelju 11. rujna. 

Kao i na prethodnim izborima, opet ćemo imati preferencijalno glasovanje, odnosno na listi ćemo moći zaokružiti i kandidata kojem dajemo svoju prednost. 

Predsjednik Sabora s najkraćim mandatom rekao je u petak da osmi saziv nije učinio ono što se od njega očekivalo, a to je provedba strukturnih reformi. 

- Taj saziv Sabora nije učinio ono što smo svi očekivali, a to je da se uistinu provedu prave strukturne reforme, odnosno donesu zakoni koji će ih jamčiti i koji će pokrenuti Hrvatsku daleko brže nego se pokrenula - ocijenio je Reiner na svečanosti Zagrebačke županije.

Idi na 24sata

Komentari 240

  • surivlaj 17.07.2016.

    Meeeeeeeeeee.beeeeeeeeee.meeeeeeeeeeeeee

  • jozo1303 17.07.2016.

    Da pogodim pobjednika....Hdz ili Sdp jer treće ne postoji..i opet dobro i jednima i drugima...a birači...kome nije dobro cekajte slijedeće izbore....bit će možda bolje! !

  • Usora1 16.07.2016.

    copy: drage hrvatice i hrvati, ima li sirokogrudnijeg naroda na kugli zemaljskoj, politickoj bagra koja vas pljacka vec dva desetljeca, koja se za vas nikada nije brinula vec naprotiv, koja je sebi zakonski osigurala egzistenciju, pozurite ponovo dati vas cijenjeni glas. izbori su pred vratima, zivio hdz i sdp, grobari lijepe nase!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare