To je to što me zanima!

Kolinda smjenjuje Radeljića, na Pantovčak stiže Mirjana Hrga?

Predsjednica je odlučila razriješiti dužnosti svojeg savjetnika za unutarnju politiku Matu Radeljića. On sam je odbio podnijeti ostavku, saznaje N1 televizija
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović razriješit će dužnosti svojeg dosadašnjeg savjetnika za unutarnju politiku Matu Radeljića, jer Radeljić odbija sm podnijeti ostavku, saznaje N1 televizija

Mate Radeljić je najdugovječniji predsjedničin savjetnik koji je s njom na Pantovčaku od prvoga dana.

Motivi za Radeljićevo razrješenje nisu poznati, no njegovo se ime veže uz kritike koje je predsjednica upućivala Vladi. Zbog toga se pretpostavlja da je njegov odlazak pokušaj da Grabar Kitarović popravi odnose s premijerom Andrejom Plenkovićem.

O nategnutim odnosima predsjednice i premijera već se dugo spekulira, kao i o tome hoće li HDZ podržati drugi mandat Kolinde Grabar Kitarović. 

'IZ MORALNIH I ETIČKIH RAZLOGA' Savjetnik predsjednice Vlado Galić iznenada podnio ostavku

Odlazak Radeljića druga je kadrovska poromjena u redovima savjetnika predsjednice. Prije tjedan dana, ostavku je iz moralnih i etičkih razloga podnio savjetnik za nacionalnu sigurnost Vlado Galić.

Galićevo se ime počelo spominjati u kontekstu afere SMS. I sama predsjednica komentirala je upletenost svojeg savjetnika u aferu,  kazavši kako joj je poznato da je Galić u više navrata kontaktirao Franju Vargu, glavnog aktera afere. 

Kako su otvorena mjesta na nekoliko pozicija, u traženju prikladnih kandidata na ta mjesta navodno se već razgovaralo i s Mirjanom Hrgom, bivšom novinarkom HRT-a, Nove TV, Al Jazeere Balkans i RTL-a.

N1 televizija zatražila je od Ureda predsjednice komentar ovih navoda. 

- Obzirom da navedena odluka nije donesena, isto ne možemo komentirati. Nadalje, a prema dosadašnjoj praksi, o svim odlukama Predsjednice Republike, bilo vezano uz razrješenja ili imenovanja u Uredu predsjednice Republike, bit ćete pravovremeno obaviješteni - odgovorili su iz Ureda.

 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • milanmilan 19.12.2018.

    Rado bi je Jugoslaveni maknuli s Pantovčaka da mogu bolje upravljati po svom kad je netko njihov gore. Ali ništa od toga. Možete opet pokušati ponovo za 6 godina.

  • tuti fruti 11 19.12.2018.

    A kaj nije bolja gojanica ?

  • 7vuk777 19.12.2018.

    od ovoliko mladih sa visokim obrazovanjem i znanjem par jezika ona uzima hrgu,zato mladi i odlaze jer pošteni mladi ljudi nemaju priliku u hr,sve veze i rođački odnosi u državnim službama i javnim poduzećima,stranački obojeni licemjeri se zapošljavaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare