To je to što me zanima!

Predsjednica u tajnosti bila na infuziji i redovnom pregledu

Iako u Uredu predsjednice to nisu odgovorili, Kolinda Grabar-Kitarović navodno je obavila mamografiju. U Hrvatskoj ne postoji zakonska obaveza da državni vrh objavljuje rezultate svojih pregleda
Vidi originalni članak

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović sredinom siječnja u tajnosti je više puta bila na infuziji u KBC-u Sestre milosrdnice, a u petak je bila i na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji.

Te informacije Večernjeg lista jučer su potvrdili i u Uredu predsjednice, a glasnogovornica Ivana Crnić odgovorila je kako je predsjednica na infuziji u toj bolnici bila dvaput “isključivo kako bi pod virozom mogla obavljati svoj posao, ali i otići u državni posjet Turskoj koji je bio 16. siječnja”.

Kad je riječ o pregledu u privatnoj klinici u Sv. Nedelji koja je specijalizirana za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom i radiokirurgijom, I. Crnić kaže kako je predsjednica ”obavila redovne i preventivne preglede, kao što i u javnosti zastupa da to treba činiti”.

Iako u Uredu predsjednice to nisu službeno odgovorili, Kolinda Grabar-Kitarović navodno je obavila mamografiju.

U Hrvatskoj ne postoji zakonska obaveza, ali ni praksa da državni vrh objavljuje rezultate svojih sistematskih pregleda, odnosno da javnosti predočuje svoje zdravstveno stanje. Dapače, u prošlosti je bilo slučajeva kada su se dijagnoze pokušale čim dulje tajiti, kao u slučaju pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, a pojedini ministri svoje su zdravstvene probleme rješavali u bolnicama izvan granica Hrvatske. 
 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • škver 18.02.2019.

    A Međugorje?

  • Vražji_Vrag_2 18.02.2019.

    ...la ...

  • Timpan 18.02.2019.

    Dobro se narod i nosi s ovako stresnim događajem, vidi se da smo složni kada je najpotrebnije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare