To je to što me zanima!

'Predsjednice, izbjeglice nisu okupatorska vojska nego ljudi'

Centar za mirovne studije reagirao je priopćenjem nakon što je predsjednica zatražila viši stupanj pripravnosti vojske: 'Time nanosite i štetu ugledu Hrvatske u svijetu'
Vidi originalni članak

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kako se neslužbeno doznalo u njezinom Uredu, zatražila viši stupanj pripravnosti vojske da se, bude li potrebno, spriječe ilegalni ulasci migranata u Hrvatsku priopćenjem je reagirao Centar za mirovne studije.

- U trenutku kada se RH suočava s velikim humanitarnim izazovima, predsjednica RH potpuno neprimjereno opterećuje oružane snage RH mogućim zadacima nadzora državne granice. Predsjednica mora shvatiti da izbjeglice koje dolaze i prolaze kroz RH nisu nikakva okupatorska vojska već ljudi - a među njima i brojna djeca te druge ranjive skupine - koji bježe pred ratovima. Ovakvim nepromišljenim i neodgovornim stavovima Predsjednica samo unosi nemir među građane RH i besmisleno iscrpljuje važne državne resurse. Time nanosi i štetu ugledu RH u svijetu jer radi istu grešku koju je učinila Mađarska. Istovremeno, pozdravljamo namjere da se vojska uključi u humanitarni aspekt ove krize davanjem logističke potpore policiji i civilnom društvu, te pružanju humanitarne pomoći izbjeglicama - ističe u priopćenju Centar za mirovne studije.

Na kraju predsjednicu pozivaju ''da ne stvara paniku te da se u trenutku velike međunarodne humanitarne krize ponaša dostojanstveno i krajnje odgovorno prema svakome ljudskom životu koji se nalazi u nevolji''.

Idi na 24sata

Komentari 616

  • sara111 19.09.2015.

    Žene, opskrbite se suzavcima, sklapelima,noževima.. ostane li ova bagra tu, zaboravite da ćete navečer moći prošetati s prijateljicama slobodno gradom!!!

  • HortensiaPavic 19.09.2015.

    a sto ti mirovnjaci ne odu u krizna i ratna podrucja - sto im je i zadaca - i tamo ne mire, nego zanovijetaju u Zagrebu?

  • HortensiaPavic 19.09.2015.

    a

Komentiraj...
Vidi sve komentare