To je to što me zanima!

Predsjedničin ured u naredna tri dana bit će u Čakovcu

"Tijekom tri dana istaknut ćemo primjere kako se u radu između lokalne samouprave, poduzetnika i građana mogu privući ulaganja, što nam je potrebno u cijeloj Hrvatskoj", kazala je
Vidi originalni članak

Simboličnim dizanjem zastave Predsjednice RH ispred zgrade Međimurske županije označeno je u četvrtak trodnevno izmještanje predsjedničinog ureda u Čakovec i Međimursku županiju.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tom je prigodom izjavila da je Međimurje vrlo često bilo van granica matice Hrvatske, ali da je svoju domoljubnost dokazalo mnogo puta tijekom povijesti, a posebno za vrijeme Domovinskog rata.

"Želim zahvaliti svim braniteljima iz Međimurja koji su se hrabro i zdušno borili za Hrvatsku", naglasila je.

Za Čakovec je rekla da je zamašnjak razvoja Međimurske županije, grad industrije, obrta, poduzetništva, ali i grad kulture. Pohvalila je velika ulaganja Grada Čakovca u društveni razvoj i obrazovanje te najavila da će razgovarati i s poduzetnicima, obrtnicima i seljacima, sa onima koji rade u lokalnoj samoupravi, kako bi se upoznala s problemima, ali i čula njihovu viziju razvoja Međimurja, ali i cijele Hrvatske.

Govoreći o tome kako su Međimurci vrlo radišni i marljivi ljudi, rekla je kako je područje između Mure i Drave primjer razvijenog poduzetništva koji je uzor ostalima u Hrvatskoj.

"Tijekom tri dana istaknut ćemo primjere kako se u radu između lokalne samouprave, poduzetnika i građana mogu privući ulaganja, što nam je potrebno u cijeloj Hrvatskoj", kazala je Grabar Kitarović.

Za romsku zajednicu koja živi u Međimurju, rekla je da će učiniti sve da se njihov položaj u društvu još više podigne.

Predsjedničinu zastavu podigao je odličan učenik Leon Vlašić, a tijekom boravka u Međimurju Kolinda Grabar Kitarović sastat će se s predstavnicima braniteljskih udruga, romske zajednice, posjetit će uspješne gospodarstvenike, Advent u Čakovcu, nacionalni gimnastički centar ATON, sudjelovati na završnoj svečanosti obilježavanja godine Nikole Šubića Zrinskog Sigetskog.

U Toplicama Sveti Martin u subotu će održati prijem za predstavnike Diplomatskog zbora akreditiranih u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • ravnicaslavonije 16.12.2016.

    Gdije ti je Jakov jer jos ljubomoran na Maminja

  • Lun@ 777 16.12.2016.

    Eto i na Međimurje je došlo na red otvaranje ureda Predsjednice (?!?). Predsjednica će nam baciti par osmijeha, lijepih riječi, pohvaliti nas, i otići u Zagreb, te zaboraviti sve što je obećala. Da li Predsjednica zna da su Međimurci vrlo radišan narod, ali na žalost taj narod radi za 30% manju plaću nego je to prosjek u RH. Ljudi s obiteljima rade i za 2.500-3.000 kuna, jer mora se od nečeg živjeti, mora se prehraniti obitelj. Nadam se da će biti neke koristi od njezinog posjeta, jer inače bi ovo razbacivanje lijepih riječi i osmijeha, a bez konkretnih mjera, ispadalo kao da si Predsjednica samo popunjava radne dane, da joj nije dosadno.

  • Kiklopp 15.12.2016.

    Kako se zove ona koja stalno seljaka? Seljankura! Svaki dan to seljakanje košta barem jedan milijun ekstra više nego što bi da radi u svom kabinetu jer s njom se "seljakaju" od frizera i kuvara do vozača i osiguranja sa barem 20 auta plus barem 100-200 lokalnih parazita koji sa svoji vozačima i autima ide od domjenka do domjenka jesti i piti a sve to ide ili iz državnog ili iz gradskih proračuna što znači MI TO PLAĆAMO. Što je najgore u svemu tomu, od toga nema apsolutno nikakve krosti jer ona ne može ništa učiniti.. Da je to neko iz vlade ili neki privrednici onda ok.. Ona samo laprda bez veze i tovi se a to sve mi plaćamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare