To je to što me zanima!

Predsjednik Josipović i Nenad Stazić hranili tune na Ugljanu

Predsjednik je oklijevao sići s policijskoga na ribarski brod. No kad su to učinili zadarski župan Zrilić i potpredsjednik Sabora Stazić, na ribaricu je sišao i Josipović
Vidi originalni članak

Gotovo cjelodnevni boravak u Zadarskoj županiji predsjednik RH Ivo Josipović završio je obilaskom uzgajališta tuna tvrtke Kali-Tuna s južne strane otoka Ugljana, te posjetom gradilištu luke Gaženica. Predsjednik je po dolasku na uzgajalište ispočetka malo oklijevao  sići s policijskoga na ribarski brod. No, kad su to učinili zadarski župan Stipe Zrilić i potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, na ribaricu je sišao i Josipović. Odmah se prihvatio lopate i iz velikoga spremnika tunama u kavezima počeo bacati ribu. Iako mu je bilo "sneruke", lopate se primio i zastupnik Božidar Kalmeta koji je također hranio tune.

- Uzgajlište tuna je odličan posao jer se puno izvozi i samo poduzeće radi s odličnim rezultatom, zapošljava radnike, isplaćuje plaće i doprinose te ostvaruje zanimljivu dobit. Riječ je o projektu kakav možemo poželjeti u Jadranu. Drago mi je isto tako što sam čuo da se vodi računa o ekološkim standardima, pa nema štetnoga utjecaja niti na okoliš niti na turizam - rekao je Josipović. 

Predsjednik se sa uzgajališta zaputio u novu luku Gaženica, gdje su radovi u punom jeku.

- Ta nova luka je sigurno i nova stranica za grad Zadar jer osim prometa i prijevoza tereta, nudi i mogućnosti u turizmu, jer se ovdje očekuju i brojni cruiseri -  izjavio je Josipović. Još je dodao kako je siguran da će Vlada i dalje "gurati" ovaj projekt, a nije isključio ni mogućnost da se u doglednoj budućnosti Gaženica spoji na tzv. Unsku prugu, o čemu je već razgovarao s bosansko-hercegovačkim dužnosnicima.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Zdenkica 27.03.2012.

    Jadan predsjednik Josipović toliko se brine za bolji život svakog građana u hrvatskoj i posjedio od velike brige pa mora se malo opustiti a kako ? hraniti ribiceeeee .

  • crv od porculana 27.03.2012.

    sa obadvojicom nahraniti uzgajalište bijelih psina

  • Boy X 27.03.2012.

    Ovo je Mesičeva škola,jedan glumi i savjetuje a drugi hrani ribe i ubira lovu za svoje muziciranje.a treči polako rasprodaje.To je naša budučnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare