To je to što me zanima!

Predsjednik: Rumunjska neće blokirati put Hrvatske u Uniju

Băsescu je kazao da će se do zadnjeg trena, odnosno do roka u travnju ili svibnju, boriti za ulazak u schengensku zonu u, ali da neće blokirati ulazak Hrvatsku u EU
Vidi originalni članak

Rumunjska neće blokirati ni otežati pristup Hrvatske u Uniju, istaknuo je rumunjski predsjednik Traian Băsescu i tako demantirao ministra vanjskih poslova Teodora Baconschija. On je, podsjetimo, prije nekoliko dana najavio kako će ulazak Hrvatske u EU uvjetovati uvođenjem mehanizma za suradnju i verifikaciju zbog raširene korupcije i organiziranog kriminala. Takav mehanizam je Rumunjima 2007. nametnula EU i zbog toga im priječi ulazak u schengensku zonu. 

Băsescu je kazao da će se do zadnjeg trena, odnosno do roka u travnju ili svibnju, boriti za ulazak u schengensku zonu usprkos protivljenju Francuske i Njemačke, ali da neće blokirati Hrvatsku. Istaknuo je i da se moraju usredotočiti na vlastite napore, a ne na ono što drugi trebaju učiniti učiniti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 25sat 06.01.2011.

    E, ako ovisimo još i od mišljenja Rumunja, najbolje da odemo u 3P.M.!

  • pacijent 06.01.2011.

    sta sam vam jucer rekao ??nazove njemac i Amer i sve je rijeseno !!gace pune Rumunjima i Slovencima inace nema se sta papat ako Svabo kaze tako i to je tako!!

  • Looka 06.01.2011.

    A gle dva cigana na fotki!

Komentiraj...
Vidi sve komentare