To je to što me zanima!

Predsjednik stranke Bandić Milan 365: Na vlasti u Zagrebu su aktivisti, ništa neće napraviti

Kojić je za gradonačelnika Tomislav Tomaševića rekao da je "manipulator" jer je lagao da je Zagrebački holding godinama poslovao s gubitkom, a da je istina kako je poslovao s gubitkom samo 2020.
Vidi originalni članak

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 (BM 365) Slavko Kojić izjavio je u srijedu da na vlasti u Gradu Zagrebu imamo aktiviste i da oni neće, u ove četiri godine mandata, ništa korisnoga napraviti jer je to kako rade, "gotovo tragično".

- Uz probleme obnove, zbrinjavanja otpada, energetske probleme, inflaciju - teško se snalaziti- rekao je Kojić na konferenciji za novinare, dodavši da je "apsolutno gotovo tragično" kako radi vlast u Zagrebu.

TRAŽE OCJENU ZAKONITOSTI 'U ime obitelji' predala podnesak Visokom upravnom sudu o mjeri roditelj odgojitelj

Ocijenio je da je izvršenje proračuna za šest mjeseci je podbacilo apsolutno.

Ustvrdio je da su na kredit od 240 milijuna eura Zagrebačkog holdinga kamate u dva i pol mjeseca porasle za 32,4 posto, što je u ta dva mjeseca podignulo ukupno svotu kamata za 160 milijuna kuna, a prva otplata dospijeva 1. ožujka 2023.

Kojić kaže da su te kamate i taj kredit omča oko vrata financijama Grada Zagreba.

- Na takvo nešto odlučiti se, može samo netko tko je u sprezi s nekim nekretinsko-bankarskim zainteresiranim skupinama, jer jedino će one profitirati; od kamata će profitirati banke, a od toga što nećemo moći prodati te nekretnine u Savudriji i Dugoj Uvali, profitirat će nekretinski biznis, jer će banke prodati to po najnižoj mogućoj cijeni da samo vrate svoje potraživanje za kredit- tvrdi Kojić.

OTVORIO INTERLIBER Tomašević: Količina miješanog otpada smanjila se za 27 posto, isplaćivat ćemo božićnice

Kaže da ima legitimno pravo sumnjati "da postoje interesne skupine koje stoje iza ovog cijelog projekta" i da je "silovana procedura gdje je skupština trgovačkih društava Vodoopskrbe i odvodnje, Plinare i Plinare - Opskrbe sama po sebi donijela odluku o sudužništvu, a da o tome Uprava nije zauzela stav".

Kojić je za gradonačelnika Tomislav Tomaševića rekao da je "manipulator" jer je lagao da je Zagrebački holding godinama poslovao s gubitkom, a da je istina kako je poslovao s gubitkom samo 2020., kada je bila pandemija i potres.

Za preostale četiri godine poslovanja s gubitkom odgovorni su bili SDP za tri godine (2010., 2011. i 2012.) te Možemo! za 2021., ustvrdio je.

VIDEO: BIT ĆE NA 20 LOKACIJA Advent u Zagrebu počinje 26.11., Tomašević: 'Vraća se u punom sjaju! Jako mu se veselimo!'

Druga Tomaševićeva laž je, kaže Kojić, da je Zagrebački holding poslovao pozitivno za prvih šest mjeseci ove godine, a u izvještaju piše da je gubitak od 13 milijuna kuna. Treća laž je, kaže Kojić, da je KB Sveti Duh, prema riječima ravnateljice te bolnice "prilično pozitivno" poslovao, a istina je da ima gubitke.

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika BM 365 Gordana Rusak rekla je da je "ljudima dosta ispraznih obećanja" gradonačelnika Tomaševića, da se ne radi ništa i da se projekti ne realiziraju.

- Imat ćemo ljude na ulicama grada Zagreba. Protesti će biti jače i bolje organizirani od onih koje je on organizirao da bi na prijevaru došao na vlast- poručila je Rusak.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 2 x general 10.11.2022.

    bolje bi im bilo da se vrate na rodnu grudu tam bi sigurno bili baje! trčali bosonogi i gologuzi po kamenjaru.

  • 2 x general 10.11.2022.

    matan miki i 365 lopovčića srozali zagreb na pašaluk i sad se još javljaju. kojić, lovrić? zlo samo po sebi - ima li još bosanskih ercegovaca da lupetaju?

  • Cherylin 09.11.2022.

    Čekaj..sanjamo mi to, bili ste godinamaaaa na vlasti..hodaš li gradom? Zg treba godine oporavka

Komentiraj...
Vidi sve komentare