To je to što me zanima!

Predsjednik Ustavnog suda bi dao mandat Sanaderu

Pravno tumačeći postizborna pravila, Petar Klarić je ustvrdio da šef države daje mandat onome koji ima većinu u Saboru, a što ide u prilog Mesiću
Vidi originalni članak

- Moje osobno mišljenje je da ni jedna stranka ne može dobiti mandat ako ne uživa većinu - rekao je predsjednik Ustavnog suda Petar Klarić ustvrdivši kako je za njega "ključno pitanje redoslijeda kojim će se pokušati doći do takve većine".
 - Pobjednik izbora u pravilu je najbliži tome i takvi su običaji u Europi, a ako on ne uspije osigurati većinu, onda se daje drugome - rekao je Klarić dodavši da je to njegovo osobno mišljenje, i da toga nema u Ustavu. Rekao je i da bi Predsjednik mandat za sastavljanje prvo trebao dati onome tko je tome najbliži, a to je pobjednik izbora, a ako je to Ivo Sanader, onda njemu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Dora 29.11.2007.

    Predsjednik Ustavnog suda očito ne poznaje Ustav. Kako je uopće mogao biti predsjednik takve institucije? Sramota...

  • Tupac 29.11.2007.

    Šalju oni njemačkih eurića i tko zna kakvih još valuta. Tko živi ovdje, neka glasa. Tko ne živi, ne može, pa makar slao ne znam ni ja koliko novca u Hrvatsku.

  • nevjerni_vjernik 28.11.2007.

    Ako je vjerovati podacima,oni koji žive vani i čine našu dijasporu,u protekloj 2006. godini ,poslali su u Hrvatsku državu 1,4 milijarde EURA,što iznosi 3,3 posto BDP-a.Slažete se vi ,koji ju osporavate ,da bi danas Hrvatska izgledala znatno drugačije,a i siromašnije ,da nema njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare