To je to što me zanima!

Predstavili se kao policajci i starici (89) ukrali desetke tisuća

Objasnio joj je da će na njenu adresu stanovanja doći njegov kolega, koji će preuzeti novac te ga provjeriti. Ne sumnjajući u njihovu vjerodostojnost i dobre namjere, oštećena je predala nekoliko desetaka tisuća kuna
Vidi originalni članak

Policija upozorava na sve češće prijevare posebice starijih osoba, poput nedavne, gdje je oštećena 89-godišnja žena.

Nju je početkom prosinca telefonom kontaktirao nepoznati muškarac, koji se pritom predstavio kao policijski službenik. Tijekom razgovora uspio je oštećenu uvjeriti kako je novac koji čuva kod kuće, potrebno provjeriti zbog provođenja kriminalističkog istraživanja kaznenog djela krađe.

Objasnio joj je da će na njenu adresu stanovanja doći njegov kolega, koji će preuzeti novac te ga provjeriti. Ne sumnjajući u njihovu vjerodostojnost i dobre namjere, oštećena je predala nekoliko desetaka tisuća kuna nepoznatom muškarcu, koji se predstavio kao policajac zadužen za provjeru novčanica.

Nakon što je preuzeo novac prevarant se više nije vratio te je oštećena shvatila da je žrtva prijevare zbog čega je događaj prijavila policiji.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 22.12.2020.

    Sve mi "miriše" na nekoga iz obitelji.

  • 22.12.2020.

    Opet jadna baka sa sto tisuća

  • totalnoodvaljen 22.12.2020.

    Što reći nego : inside job. Jajca u šrafštok i pjevat će rimovano odmah koji jatak mu je odao podatke. Nije mu telefonski broj pao sa neba, niti saznanje da starica ima casha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare