To je to što me zanima!

Predstavljen je prvi kirurški udžbenik na hrvatskom jeziku

Ponosni smo na ovaj udžbenik. Studentima smo omogućili učenje o kirurgiji na hrvatskom jeziku, rekao je Krešimir Rotim, ugledni hrvatski kirurg KBC Sestre Milosrdnice
Vidi originalni članak

Ponosni smo na ovaj udžbenik. Studentima smo omogućili učenje o kirurgiji na hrvatskom jeziku, rekao je Krešimir Rotim, ugledni hrvatski kirurg KBC Sestre Milosrdnice na predstavljanju udžbenika Kirurgija u muzeju Mimara. Tamo se u 12 sati okupilo stotinjak ljudi, između ostaloga, nazočan je bio i promotor knjige, predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić. 

Sedamsto stranica udžbenika namijenjeno je preddiplomskom studiju Zdravstvenog veleučilišta za koje se nadaju da će jednom biti pretvoreno u Sveučilište. Liječnici Danko Velimir Vrdoljak, Bojan Biočina i Krešimir Rotim utjecali su i ranije na hrvatsko zdravstvo, no ovoga puta su učinili korak dalje i odlučili su studente naučiti razmišljati kako bi znali riješiti medicinski problem. U 34 poglavlja nastojali su jednostavnim stilom pisanja pojasniti komplicirana stanja. 

Danko Velimir Vrdoljak izjavio je kako je udžbenik pisan sa strašću i željom da vrijedi svim generacijama, te da se napretkom tehnologije nadopunjava. 

Svi ljudi koji su sudjelovali u pisanju knjige dali su svoj doprinos, a ukupno ih je bilo 39. Udžbenik je dostupan i u elektronskoj verziji te je pružena mogućnost dodavanja bilješki i podcrtavanje važnih informacija. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • opomena 17.03.2017.

    e-udžbenik... udžbenici postoje.

  • LANA555 16.03.2017.

    Je pa dolaze nam stranci pa uveli tek sad.Naši odlaze .

  • kruno12/ 16.03.2017.

    2017. godina, cetvrtina stoljeca skoro poslje rata i tek sad imamo udzbenike na hr jeziku. Bravo to se zove napredak

Komentiraj...
Vidi sve komentare