To je to što me zanima!

Dina ima partnera i nastavlja proizvodnju, Dioki ide u stečaj

Radnici Diokija traže isplatu 5,5 zaostalih plaća, a Vlada još traži strateškog partnera za tu tvrtku. Radnike Dina petrokemije iz Omišlja ipak čeka bolja sudbina
Vidi originalni članak

Švicarski fond United Energy bit će partner Dina petrokemije u Omišlju. Nastavlja se proizvodnja, a isplatit će se i sve preostale plaće za što će Fond odmah dati pet milijuna eura. 

Ministar gospodarstva Radimir Čačić je nakon sastanka na kojemu su bili ministar financija Slavko Linić, ministar rada Mirando Mrsić i predstavnici uprave Dina petrokemije i Diokija, rekao kako će Fond dati i 15 milijuna eura obrtnog kapitala kako bi do 1. rujna pokrenuli proizvodnju i te tako zaposlili svih 350 ljudi koji su tamo radili.

Tvrtka Dioki pak odlazi u stečaj, a 550 radnika će dobiti zaostale plaće, ali ne i otpremnine. HRT neslužbeno doznaje kako bi zaostala potraživanja radnicima trebala biti isplaćena sljedećeg tjedna. 

Nezadovoljni su predstavnici Stožera za obranu Diokija koji poručuju da će se vidjeti hoće li Dioki završiti u stečaju te poručuju da će u tom slučaju tražiti svoja potraživanja po važećem kolektivnom ugovoru. 

- Gospoda iz Vlade cijelo vrijeme prezentiraju spas Dine, a ne Diokija, a Dina je u 100 postotnom vlasništvu Diokija. Ako će jedan segment u Diokiju ostati raditi onda tražimo da se nas, maticu, zbrine prema važećem kolektivnom ugovoru - rekao je Mladen Matić iz Stožera za obranu Diokija

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Yassa 17.07.2012.

    50/50% bar nešto da bude pozitvno iako je polovica u banani

  • Capafiori 17.07.2012.

    Eto da se može kad se hoće! Nadam se da su se Linić i Čačić rukovali stavljajući pečat na ovaj "poduhvat", što bi moglo značiti još jedan "prijeboj". Vidjet ćemo.

  • walter wolf 17.07.2012.

    divno je što se svaka vlada "brine" o radnicima..naravno velikih tvrtki i poduzeća..i uvjek se nađe nekakav model ..a šta je sa malim i srednjim privatnim poduzećima? njih nitko ne vidi i ne gleda koliko ih se svaki dan zatvara i ostaje bez posla..gospodo iz vlade,i mi smo radnici i mi smo birači..samo što nemamo takvu medijsku eksponiraniost pa se naši vapaji niti ne čuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare